Αθλητισμός

Η αλήθεια για το γήπεδο “Π.Μπαχράμης”

Η ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΠΕΣΑΝ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Επειδή έχουν ειπωθεί και έχουν γραφεί πολλά για το έργο της αλλαγής του πλαστικού τάπητα στο γήπεδο “Π.Μπαχράμης” και μετά την χθεσινή συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αλλά και την επιστολή διαμαρτυρίας των σωματείων που το χρησιμοποιούν, το Messinialive παρουσιάζει τι πραγματικά έχει συμβεί, παρουσιάζοντας επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν τα όσα θα περιγράψουμε παρακάτω.

Πρώτον, το γήπεδο ο εργολάβος είχε κι έχει τρεις (3) μήνες στη διάθεσή του για να το παραδώσει, όπως προκύπτει κι από την σύμβαση που υπέγραψε. Επομενως, αφού παραδόθηκε στον εργολάβο στις 30/9 και το έργο ξεκίνησε τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, θα πρέπει να το παραδώσει μέχρι τις 30/12/2019. Επειδή βοήθησε ο καιρός και τα έργα έγιναν γρήγορα κι εντός χρονοδιαγράμματος, δόθηκε η εντύπωση αλλά και η προσδοκία μέσω δηλώσεων, τοποθετήσεων ή και υποσχέσεων, ότι το γήπεδο θα δοθεί σε χρήση νωρίτερα. Όμως, έλειπε το κρίσιμο και καθοριστικό σημείο της πιστοποίησης από την FIFA.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 30/12/19

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Στα επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου λήγει μετά από 3 μήνες από την ανάληψη του γηπέδου, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου κι ο Αντιδήμαρχος, έχουν υπογράψει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2019.

Δεύτερον, ο εργολάβος ως όφειλε, έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα σωστά υλικά, στις σωστές δόσεις, χωρίς εκπτώσεις...  Ο πρώτος έλεγχος όμως της FIFA δεν άναψε το “πράσινο φως”, επειδή δεν είχε στρωθεί η κατάλληλη στρώση καουτσούκ, για άγνωστο λόγο και αιτία, αν και οι προδιαγραφές του έργου είναι συγκεκριμένες.

ΠΑΡΑΔΟΞΟ: ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ

Κι εδώ αρχίζει το σήριαλ: η δεύτερη πιστοποίηση καθυστερεί λόγω των πρόσφατων βροχών, το γήπεδο παραχωρείται για προπονήσεις στις ομάδες που ήδη έχουν αρχίσει και διαμαρτύρονται και το ζήτημα γίνεται… Κυπριακό! Ο εργολάβος κάνει τις συμπληρωματικές εργασίες και το γήπεδο πλέον χρειάζεται πιστοποίηση και πρέπει να πληρωθεί

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Οι εργολάβοι πρέπει να ελέγχονται για τη συμπεριφορά τους και να αξιολογούνται”

Η “τρίχα έγινε τριχιά” και χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε  έξω από τα δόντια την μεγάλη αλήθεια: “οι εργολάβοι πρέπει να ελέγχονται. Και πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση. Και ανάλογα με τη συμπεριφορά τους να μπορούμε και εμείς να τους αναθέτουμε ή όχι….Αλλά δυστυχώς τι να κάνουμε τώρα… Σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει!”

Μπασακίδης: “Το γήπεδο έχει ολοκληρωθεί – Ζητάμε διοικητική παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου για να το αποπληρώσουμε”

Ενώ στην γραπτή εισήγηση που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και έφερε και την υπογραφή του αρμόδιου αντιδημάρχου, Νίκου Μπασακίδη, οι υπηρεσίες του Δήμου πρότειναν να δοθεί παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου 2019, εντούτοις ο ίδιος στην ομιλία του έκανε λόγο για παράταση δέκα ημερών, έως 30 Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντάς τη ως “διοικητική παράταση”.

Οικονομάκου: Γιατί επιτρέπουμε να γίνονται προπονήσεις αφού δεν έχει παραδοθεί;

Κουκούτσης: Υπήρχε καθυστέρηση και φημολογία στην περιοχή… Πρέπει τάχιστα να τελειώνει!

Η πιστοποίηση θα γίνει – εκτός απροόπτου – την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης. Μέρος του παλιού τάπητα θα πάει στο Πάρκο Αλμυρού και το άλλο στο γήπεδο της Παραλίας.

To Top