ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλευράς: Να λειτουργήσει άμεσα ο κλιματισμός στις ΤΟΜΥ Καλαμάτας

O υποψήφιος βουλευτής  Μεσσηνίας με το Κίνημα Αλλαγής Παναγιώτης Αλευράςεπισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) Καλαμάτας, και συζήτησε με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και λοιπούς εργαζόμενους, όπου αναδείχθηκαν  τα προβλήματα που υπάρχουν. Ειδικότερα επισημάνθηκε ότι υπάρχει θέμα με τη συστέγαση των δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει με τον κεντρικό κλιματισμό, που δεν καλύπτει όλα τα ιατρεία και τους χώρους της Μονάδας. Από τις τρεις (3) κεντρικές μονάδες, λειτουργεί μόνο μία. Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει και με την έλλειψη αναλώσιμων υλικών (μελάνια, χαρτί κλπ.) 

Ο κ. Αλευράς  τόνισε ότι πρέπει τουλάχιστον η μία μονάδα (ΤΟΜΥ) να μετακομίσει σε άλλο κτίριο, ώστε να είναι λειτουργικό για να επιτελεί αποτελεσματικά και απρόσκοπτα το έργο του, προς όφελος των ασφαλισμένων επισκεπτών.  

“Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει κλιματισμός σε μια Μονάδα Υγείας που ευρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, που παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και εξυπηρετεί περισσότερους από χίλιους (1.000) ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες ημερησίως. Ας αναλογιστεί κανείς πως κατά την διάρκεια ημερών με υψηλές θερμοκρασίες, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας θα καλεστεί να είναι και χώρος προσέλκυσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα”.

Κλείνοντας τόνισε ότι “άμεσα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές- προσθήκες: όπως στέγαστρο εισόδου, καθισμάτων αναμονής, στέγαστρο πάνω από την ράμπα των ΑΜΕΑ, για την εξυπηρέτηση των ασθενών και των συνοδών τους.  Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι αυτή που παρουσίασε προχθές το κυβερνητικό κλιμάκιο”. 

 

      

 

Αλευράς: Να λειτουργήσει άμεσα ο κλιματισμός στις ΤΟΜΥ Καλαμάτας
To Top