ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρόπουλος: “Δεν θέλει η Καλαμάτα στημένη πλειοψηφία”

Άρθρο του Νίκου Αλεξανδρόπουλου, υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας με τον συνδυασμό “Η Καλαμάτα του αύριο”
 
Είμαστε λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές. Ακούμε για σύγκλιση συνδυασμών. Η απλή αναλογική βοηθάει για συγκλίσεις. Εχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση των συναλλαγών. Αν επιχειρήσει κάποιος να δώσει ερμηνευτικούς προσδιορισμούς στη θεωρία περί συγκλίσεων θα αναρωτηθεί γιατί να πάμε στην απλή αναλογική με συγκλίσεις και όχι στην ενισχυμένη χωρίς συγκλίσεις.
Υπάρχουν προϋποθέσεις για συγκλίσεις και ποιες είναι αυτές;
Εχουν βάλει τα προγράμματα να δούνε τι πρέπει να γίνει για την οικονομική άμυνα της πόλης στους δύσκολους καιρούς που έρχονται, την οργάνωση των δημοτικών δρωμένων στην καθημερινότητα;
Υπάρχει στο πρόγραμμα του καθενός αναδιατακτική πολιτική της καθημερινής πραγματικότητας;
Υπάρχει σχέδιο προκειμένου να μειωθούν τα δημοτικά τέλη;
Οι προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου μας για πόσα χρόνια μπορούν να σχεδιασθούν;
Η ανάπτυξη θα είναι κυρίως στον τουριστικό τομέα ή και σε άλλους τομείς και πώς θα κάνουμε οργάνωση; Αν κάτι δεν πάει καλά στον τουρισμό δεν θα πρέπει να αναπτυχθούν εναλλακτικοί τρόποι παραγωγικών δυνατοτήτων;
Πώς κάνουμε πολιτισμική επικύρωση στα ήδη τρέχοντα δρώμενα του πολιτισμού;
Αντιγράφοντας τις αναλύσεις swot με μικρές παραλλαγές από πρόγραμμα σε πρόγραμμα; Εχουμε επεξεργασθεί τη σχέση παραγωγής και κοινωνικών δομών;
Θα μπορούσε κάποιος να πει πολλά.

Εύκολο είναι να καταλάβει κάποιος ότι όλο αυτό το σύστημα των ασθμαινόντων για συγκλίσεις είναι σαφώς σύστημα μόνο για την καρέκλα.

Από πλευράς αρχών είναι σαφές ότι εκφεύγει από κάθε αρχή δημοκρατίας και υπευθυνότητας. Ενα σύστημα συμφωνούμενο κάτω από το τραπέζι. Εμείς σαν συνδυασμός «Η Καλαμάτα του αύριο» από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε με αρχές. Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε αρεστοί αλλά να είμαστε ευπρεπείς. Να είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις μας. Ετσι από την πρώτη στιγμή  προσδιορίσαμε και μάλιστα με σαφέστατες ερωτήσεις δημοσιογράφων τις θέσεις μας.
Οχι σύγκλιση, όχι συνεργασία επί προσωπικού επιπέδου.
Ναι σε συνεργασία, ναι στη σύγκλιση προγραμμάτων. Γνωρίζουμε ότι οι συμφωνούντες πολλοί χωρίς προγράμματα ή και με διαφορετικά προγράμματα ακόμα και συνεργαζόμενοι ουδέν πρόσφεραν στο Δήμο, ούτε στους Δημότες.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους κυρίους του Δήμου μας ότι συγκλίσεις, συμφωνίες προσώπων, βοηθούν μόνο στην κατάληψη της καρέκλας, που θα είναι η ίδια ποιοτικά καρέκλα που ήταν επί 20 ή 30 χρόνια.
Είναι η καρέκλα με αυτόν τον εκάστοτε καρεκλοκένταυρο που αυτοδιαφημιζόταν.
Είναι η ίδια καρέκλα που η παραλία είναι αναξιοποίητη και τα χωριά μας εγκαταλελειμμένα και που οι συνοικίες είναι στην τύχη τους σε μια βροχή.
Εκείνο που δεν έχουν αντιληφθεί οι μετέχοντες των δημοτικών εκλογών είναι ότι το εκλογικό σύστημα τους επιτρέπει ύποπτες συναλλαγές και προεκλογικά  και μετεκλογικά και άκρως αθέμιτες συναλλαγές πίσω από την πλάτη του λαού, που άλλα αυτός αποφασίζει και άλλα εκείνοι θα συμφωνούν, είναι επικίνδυνες κυρίως για την πόλη μας και για το μέλλον.
Απαιτείται συναίνεση, απαιτείται πρόγραμμα-προγραμματική σύγκλιση για να φθάσουμε στην Ευρωπαϊκή Καλαμάτα του αύριο.
Δεν θέλει η Καλαμάτα στημένη πλειοψηφία. Θέλει συμφωνία σε προγραμματικό σχεδιασμό, σε πρόγραμμα με κοινές αρχές και όχι μία από τα ίδια όπως τόσα χρόνια, αλλά  νέους παλμούς, νέα θέση στο αύριο.
Το ναι σε όλα και οι λογικές της ευκολίας όπου ακούστηκε και εφαρμόστηκε πήγε την Καλαμάτα πίσω. Το ορθό είναι όχι στα πρόσωπα, ναι στα προγράμματα.

Αλεξανδρόπουλος: “Δεν θέλει η Καλαμάτα στημένη πλειοψηφία”
To Top