ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλειφέρη για Μουτελάκη: “Συνδυαστική έρευνα σε όλες τις πηγές που πιθανόν ευθύνονται”

“ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ”

Για συντονισμένη προσπάθεια από 5 υπηρεσίες και συνδυαστική έρευνα σε όλες τις πηγές, που πιθανόν ευθύνονται για το αποτέλεσμα της ρύπανσης στο Μουτελάκη, έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη σε συνέντευξη Τύπου.

Οι υπηρεσίες έχουν πάρει δείγματα νερού από 5 διαφορετικά σημεία και θα γίνουν αναλύσεις για τα χημικά χαρακτηριστικά αλλά και το μικροβιολογικό φορτίο των δειγμάτων αυτών.

“Εκεί έχουμε πολλές δραστηριότητες και θα πρέπει να δούμε το μέτρο συμβολής της καθεμίας. Ποια συμβάλλει και ποια δεν συμβάλλει. Εμείς κάνουμε μια συνδυαστική έρευνα σε όλες τις πηγές, που πιθανόν ευθύνονται για το αποτέλεσμα αυτό.
Θα γίνει μια συγκριτική αξιολόγηση των προηγούμενων ετών. Να δούμε σε ποιες εποχές γίνονται, την εικόνα που έχουν τα χημικά χαρακτηριστικά των δειγμάτων εκείνων σε σχέση με τα τωρινά. Θα γίνουν συγκριτικές αξιολογήσεις των στοιχείων”.

Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια, όπως είπε η ίδια, μεταξύ 5 υπηρεσιών: Του ΓΟΕΒ, Της Διεύθυνσης Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος.

To Top