Υγεία

Αλειφέρη: “Δεν θα απολογηθούμε για τα αποκυήματα φαντασίας μιας ή ενός γιατρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας

“Δεν θα απολογηθούμε για τα αποκυήματα φαντασίας μιας ή ενός γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Τη γνωρίζει η κοινωνία και αυτό αρκεί”, δήλωσε σήμερα η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, χαρακτηρίζοντας ως “ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες” τα περί “άθλιων συνθηκών” στην Κλινική Covid Αύγουστο και Σεπτέμβριο,  που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ μετά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στις 8 Οκτωβρίου.

H Ελένη Αλειφέρη έκανε λόγω για ανακρίβειες στη συγκεκριμένη ανακοίνωση για την κατάσταση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι η ΟΕΝΓΕ “δεν αναζήτησε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για να έχει έγκυρη πληροφόρηση”. 

Παραδέχτηκε πως το Νοσοκομείο χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό, και μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή έγινε φέτος η προκήρυξη για 25 θέσεις γιατρών. Επίσης χαρακτήρισε ως “προσβολή” για τους εργαζόμενους και τον εκλιπόντα διευθυντή της Covid την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ αναφορικά με τις συνθήκες στην Κλινική Covid το επίμαχο διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που είχε γίνει και η επέκτασή της Κλινικής, με 80 και 90 νοσηλευόμενους.

Αλειφέρη: “Ο Οργανισμός Διασφάλισης Υπηρεσιών Ποιότητας στην Υγεία δεν επιβεβαιώνει τις ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ”

Στους επιθεωρητές Υγείας  που έκαναν επιθεώρηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το διαστημα 8-9 Σεπτεμβρίου, μη διαπιστώνοντας κάτι επιλήψιμο, αναφέρθηκε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, πολυμελής ομάδα του Οργανισμού Διασφάλισης Υπηρεσιών Ποιότητας στον Τομέα Υγείας έκαναν επιθεώρηση τον Σεπτέμβριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έλεγξαν και τα θέματα Covid. “Ο Οργανισμός δεν επιβεβαιώνει τις ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ”, είπε χαρακτηριστικά.

“ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ”

Στην ανησυχητική τροπή που φαίνεται να παίρνει και πάλι η πανδημία στον Νομό μας αναφέρθηκε η Ελένη Αλειφέρη, κάνοντας νέα έκκληση για εμβολιασμούς και τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

“Είναι ανησυχητικό η κοινωνία να παρακολουθεί και πάλι την επανάληψη των ίδιων συνθηκών που κόστισαν ζωές και κοστίζουν σε πολύ βαριές νοσηλείες”. Χαρακτήρισε τις μέρες που διανύουμε κρίσιμες, τονίζοντας ότι πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμών στις ηλικίες ανω των 50, που είναι και αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο.

640 ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID-ΤΟ 80% ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

Διάγραμμα και στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παρουσίασε η Ελένη Αλειφέρη. Συγκεκριμένα, μέσα σε  78 μέρες, από 1η Αυγούστου έως 18 Οκτωβρίου, είχαμε 640 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στην Κλινική Covid. Όπως δήλωσε, το 80% των νοσηλευομένων σε Covid και ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Eπίσης, στο ίδιο διάστημα είχαμε 9 νεκρούς από κορονοϊό στο Νοσοκομείο.

ΑΛΕΙΦΕΡΗ: “Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ”

Την εκτίμηση οτι η Μεσσηνία δεν θα έχει καλή εξέλιξη το επόμενο διάστημα στο θέμα του κορονοϊού έκανε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, βάσει της εκτίναξης του αριθμού των κρουσμάτων, των εισαγωγών στο Νοσοκομείο, και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης. “Το Νοσοκομείο ετοιμάζεται να δώσει και  άλλες μάχες”, είπε χαρακτηριστικά.

ΑΛΕΙΦΕΡΗ:”ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ”

Μαίρη Περδικέα

 

Δημοφιλέστερα

To Top