ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλειφέρη: “Δεν μπορεί ο καθένας να πετά πυροτεχνήματα για το πως θα αξιοποιηθεί το Στρατόπεδο”

Αλειφέρη: “Δεν πρέπει να σπεύσει κανένας να μιλήσει για αποχαρακτηρισμό του χώρου”

“Ο ατυχής ο χειρισμός του θέματος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να πείσει για την αντικειμενικότητα της απόφασης”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη ερωτηθείσα για τις εξελίξεις αναφορικά με το κλείσιμο του Στρατοπέδου Καλαμάτας.

“Μετά βεβαιότητας η απόφαση πλήττει την τοπική οικονομία και κοινωνία” τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, ενώ άφησε αιχμές μιλώντας για “σκοπιμότητες” από όσους σπεύδουν να καταθέσουν την προσωπική τους άποψη για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου. “Δεν μπορεί ο κάθε φορέας ή πρόσωπο να πετά πυροτεχνήματα για το πως θα αξιοποιηθεί το Στρατόπεδο” δήλωσε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε πως “ο καθένας όταν καταθέτει και την προσωπική του άποψη για το θέμα, θα πρέπει να εξετάζουμε και τις παραμέτρους οποιασδήποτε σκοπιμότητας πίσω από αυτή την πρόταση”.

Οι αιχμές της αντιπεριφερειάρχη, αν και απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει ποιούς υπονοεί, φαίνεται πως αφορούν τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα που μόλις χθες με συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκε επισήμως και πρότεινε την αξιοποίηση του Στρατοπέδου από την 120 ΠΕΑ, προκειμένου όπως είπε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της όταν αναβαθμιστεί σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Αέρος. Αυτή ήταν και η πρώτη δήλωση από επίσημα χείλη αναφορικά με το μέλλον του Στρατοπέδου. Ο δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και θέση και διευκρίνισε πως το στρατιωτικό δόγμα και τη στρατηγική για το τι μέλλει γενέσθαι με το Στρατόπεδο θα το ορίσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, ερωτηθείσα για τα σενάρια που κυκλοφορούν για την μελλοντική αξιοποίηση του Στρατοπέδου, δήλωσε ότι “δεν πρέπει να σπεύσει κανένας να μιλήσει για αποχαρακτηρισμό του χώρου. Άλλο αναστολή της λειτουργίας, άλλο αποχαρακτηρισμός”, επεσήμανε η Ελένη Αλειφέρη.

To Top