Αθλητισμός

Ακυρώθηκε ξανά η βίζα του Τζόκοβιτς, προς απέλαση ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις

 

Ο υπουργός μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, ανέτρεψε την πρόσφατη δικαστική απόφαση, με τον αθλητή να κινδυνεύει με τριετή απαγόρευση εισόδου στη χώρα

Την απόφαση να ακυρωθεί για δεύτερη φορά η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και ο τενίστας να απελαθεί από την Αυστραλία ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, Άλεξ Χοκ. Ο τελευταίος διερεύνησε διεξοδικά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, προκειμένου ο Σέρβος τενίστας να εισέλθει στη χώρα και διαπίστωσε μία σειρά από παρατυπίες, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πρόσφατη δικαστική απόφαση, που δικαίωνε τον “Νόλε”.

Πλέον, αναμένεται η απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κινδυνεύει και με ποινή τριετούς απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία, κάτι που πιθανότατα σημαίνει πως δεν θα αγωνιστεί ποτέ ξανά στο Αυστραλιανό Όπεν.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς είχαν προαναγγείλει πως θα προχωρούσαν σε έφεση εναντίον οποιασδήποτε αρνητικής απόφασης, όμως κάτι τέτοιο ίσως να μην είναι εφικτό, αφού οι νόμοι της Αυστραλίας δεν προβλέπουν διαδικασία έφεσης για υπουργική απόφαση.

“Σήμερα άσκησα το δικαίωμά μου να ακυρώσω τη βίζα του κ. Νόβακ Τζόκοβιτς με σκοπό να διαφυλαχθούν η δημόσια υγεία και η τάξη, με βάση αυτό που επιτάσσει το δημόσιο καλό”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αυστραλός υπουργός.

 

Ακυρώθηκε ξανά η βίζα του Τζόκοβιτς, προς απέλαση ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις
To Top