ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aκυρώνονται oι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας σε ανοικτούς χώρους μέχρι 31 Ιουλίου!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ”

Στην ακύρωση αρκετών πολιτιστικών εκδηλώσεων που είχε προγραμματίσει μέχρι τις 31 Ιουλίου θα προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ματαίωση των εκδηλώσεων έρχεται ως αποτέλεσμα των εισηγήσεων των λοιμοξιολόγων και της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας την ώρα που η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας προβληματίζει την κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα.

Η ακύρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων δεν αφορά το σύνολο των εκδηλώσεων αλλά μόνο αυτές που έχουν προγραμματιστεί σε ανοικτούς χώρους χωρίς δελτία εισόδου. Που σημαίνει όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, τις εκδηλώσεις του παιδικού πολιτιστικού φεστιβάλ μέχρι 31 Ιουλίου, τις συναυλίες της Φιλαρμονικής. Θα γίνουν οι εκδηλώσεις όπου υπάρχει δελτίο εισόδου.

Έτσι εκδηλώσεις στο Κάστρο και στην αυλή του Μεγάρου Χορού, επειδή θα γίνουν με ελεγχόμενη, περιορισμένη σε αριθμό είσοδο – με κουπόνια εισόδου και με αυστηρά μέτρα – θα διεξαχθούν κανονικά, μέχρι νεωτέρας, αν δεν προκύψει κάτι στην πορεία. 

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας είχε πριν δύο μέρες προαναγγείλει πως ο Δήμος θα λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού κατά τη διάρκεια μαζικών εκδηλώσεων, όμως άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης, κινούμενη βάσει των δεδομένων, που αξιολογούνται κάθε φορά.

Να υπενθυμίσουμε ότι βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι 31 Ιουλίου “για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας” περιλαμβάνονται “και οι αντίστοιχες δημόσιες ανοικτές εκδηλώσεις τοπικού ή μη χαρακτήρα από  ιδιωτικούς ή μη φορείς”, για το ίδιο χρονικό διάστημα, με ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης αν αυξηθούν τα κρούσματα πανελλαδικά.

Διαβάστε και αυτό:

Δήμος Καλαμάτας: “Έτοιμος ο Δήμος για τη λήψη νέων μέτρων εφόσον απαιτηθεί”

 

To Top