Τουρισμός

Αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου: Δημοσιεύτηκε η διακήρυξη για να γίνει ξενοδοχείο 4αστέρων

Αναρτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών η διακήρυξη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Κληροδότημα Παναγιώταρου στη Μικρά Μαντίνεια. Η αξιολόγηση της επένδυσης θα γίνει με τα κριτήρια της διάρκειας και του ύψους της επένδυσης, του υψηλότερου τιμήματος μίσθωσης και του μικρότερου  χρόνου μίσθωσης. Παράλληλα, το ποτάμι που τρέχει μέσα από το κληροδότημα θα διατηρήσει τον κοινωφελή χαρακτήρα του και θα υπάγεται στην υπηρεσία Δημοσίων Υδάτων.

Την ανακοίνωση της δημοσίευσης της διακήρυξης, έκανε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοτικής Περιουσίας & Κοιμητηρίων Σαράντος Μαρινάκης ο οποίος είπε ότι υπάρχει ευτυχής κατάληξη για ένα θέμα που μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Έτσι, για ένα τρίμηνο, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου 2022 η διακήρυξη θα είναι αναρτημένη για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των εν δυνάμει επενδυτών.

309318359 685232126128147 3300386063544571520 n 1

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι το σημείο εκείνο μπορεί να εκτοξεύσει τουριστικά την περιοχή, διευκρινίζοντας ότι ο προορισμός του χώρου είναι κυρίως η τουριστική αξιοποίηση, αφού ο δομημένος χώρος καταλαμβάνει πάνω από 1.700 τ.μ. μέσα σε έκταση 18 στρεμμάτων τα οποία, «όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορούν να έχουν έναν ρόλο στη διαδικασία της αξιοποίησης του Κληροδοτήματος».

Αναφερόμενος στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «φτάσαμε εδώ μετά από μεγάλο αγώνα. Δυστυχώς δεν έγινε αντιληπτή η προσπάθειά μας διότι δεν είναι μια διαδικασία που ακολουθείται μόνο από τις δυνάμεις του Δήμου αφού απαιτούνται εγκρίσεις της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και θα πρέπει όλα τα στοιχεία να είναι ταυτισμένα και στο πλαίσιο του νόμου που ορίζει η διαδικασία. Έγινε μεγάλη κριτική  για τον χώρο, ότι δεν εντοπίστηκε από την αρχή η καλύτερη δυνατή επένδυση ή γιατί δεν προτάθηκε η καλύτερη δυνατή επένδυση. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία δεν μπορούσε να υπάρχει επιστροφή. Οι οδηγίες από την Αποκεντρωμένη ήταν ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία, να ολοκληρωθεί η Α΄ φάση ώστε να μπούμε στη Β΄ φάση που ανακοινώνουμε σήμερα».

Τέλος ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι γι’ αυτόν το χώρο, θα υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον. Δεν σας κρύβω ότι επικοινωνίες για πληροφορίες σχετικές με τη διακήρυξη είναι πάρα πολλές. Τώρα που βρίσκεται σε δημόσια θέα θεωρώ ότι το ενδιαφέρον θα είναι ακόμη μεγαλύτερο».

Η ψηφιακή διεύθυνση της πρόσκλησης στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας είναι ΕΔΩ.

Πληροφορίες για την διακήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από το Τμήμα Περιουσίας, Προσόδων και Κοιμητηρίων του Δήμου Καλαμάτας στο τηλέφωνο 2721360880.

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής για την αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος «Βασίλειου και Ευδοκίας Παναγιώταρου» μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου: Δημοσιεύτηκε η διακήρυξη για να γίνει ξενοδοχείο 4αστέρων

Δημοφιλέστερα

To Top