fbpx
Αθλητισμός

ΓΣ Ακρίτας: Μετά το Βελιγράδι, επόμενος σταθμός η Μόσχα!

Η αθλητική αποστολή του τμήματος Στίβου του ΓΣ ΑΚΡΙΤΑ αναχώρησε την Τετάρτη 29 Αυγούστου για το Βελιγράδι και επέστρεψε την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου γεμάτη με πολλές χρήσιμες εμπειρίες από μια πετυχημένη προσπάθεια.
Προπονήσεις και επαφή με παγκόσμιες προσωπικότητες του κλασικού αθλητισμού τον Dragutin Topić και την ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη, αδελφοποίηση συλλόγων με συμμετοχή της Ελληνικής Πρεσβείας.

Συμμετοχή σε αγώνες εθνικού επιπέδου με ομάδες όπως η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου. Ο δρόμος του Αθλητισμού ενώνει, τα παιδιά μας απέκτησαν νέες γνώσεις και νέους φίλους.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν η ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη και συνοδοί ο Πρόεδρος Πέτρος Παπαδόπουλος, η προπονήτρια Ευαγγελία Ντόλου, η ξεναγός Άνα Νέσκοβιτς ενώ πολλοί γονείς ακολούθησαν.

Στο σχετικό δελτίο τύπου ο Σύλλογος αναφέρει: “Στο πολυπαθές Βελιγράδι αντικρίσαμε καστροπολιτείες και γοητευτικά κτίρια. Ιστορία «χαραγμένη» στους δρόμους και πράσινα τοπία πλάι στους μεγαλύτερους ποταμούς της Ευρώπης. Επισκεφθήκαμε το Ζωολογικό Κήπο και το Μουσείο Tesla: Όσα κληροδότησε ο μεγάλος επιστήμονας και εφευρέτης Nikola Tesla στην ανθρωπότητα βρίσκονται στην καρδιά της πόλης, σε μια βίλα του 1929 που σχεδίασε ο γνωστός σέρβος αρχιτέκτονας Dragisa Brasovan. Σε μια ξενάγηση 2 ωρών είδαμε όλα τα βασικά αξιοθέατα της πόλης με ανοιχτό λεωφορείο του Βελιγραδίου”.
Το Τμήμα Στίβου του ΓΣ ΑΚΡΙΤΑ επισκέφθηκε τον Ιούνιο η πρώην πρωταθλήτρια της Σερβίας στους δρόμους ταχύτητας και συγκεκριμένα των 100μ. Μαρία Μίτροβιτς και προγραμματίστηκε η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών των Ακαδημιών του ΓΣΑΚΡΙΤΑ σε αγώνες με Ακαδημία της Σερβίας με αθλητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

ΓΣ Ακρίτας: Μετά το Βελιγράδι, επόμενος σταθμός η Μόσχα!

Ο ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ αναφέρει: “Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας το Τουριστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, τους γονείς και τους αθλητές/τριες του συλλόγου μας για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση και στην «επένδυση» αυτού του πρωτότυπου παραγωγικού και γόνιμου «ταξιδιού»! Τα «ταξίδια» μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και έχουν αναρίθμητα οφέλη που δεν τα βρίσκουμε μένοντας στο σπίτι. Ταξιδεύοντας μπορούμε να κερδίσουμε πάρα πολλά, από το να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας μέχρι να εκθέσουμε τον εαυτό μας σε πρωτόγνωρες κουλτούρες, κι όλες αυτές οι επιρροές που αποκομίζουμε από τα ταξίδια κρατάνε για όλη τη ζωή.
Τέλος, οι δύο σύλλογοι αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για μελλοντική συνεργασία και αναμνηστικά δώρα, παρουσία του εκπροσώπου της Πρεσβείας κ. Ευάγγελου Χατζόπουλου και αναμένουμε σύντομα κατόπιν της δέσμευσης του Επίτιμου Προέδρου του σερβικού συλλόγου TRIPLE JUMP GROUP, Milan Spasojevic (πρώην πρωταθλητής στο τριπλούν, κάτοχος ρεκόρ πολλαπλών γιουγκοσλαβικών και σερβικών ρεκόρ και τρόπαιο με προσωπικό ρεκόρ 16,77 μ. από το 1974, για 15 χρόνια μέλος της γιουγκοσλαβικής εθνικής ομάδας, φιναλίστας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μόναχο το 1972 και στη Μόσχα το 1980, μηχανικός στο επάγγελμα, προπονητής και με τον Dragutin (παγκόσμιος κάτοχος ρεκόρ στο άλμα σε ύψος με 2.37 όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 1990, συμμετείχε σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες μεταξύ 1992 και 2012 [1], καθώς και σε επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα και προπονητής) και τη Biljana Topić (συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και κατέχει σήμερα το σερβικό εθνικό ρεκόρ στο Τριπλούν) είναι ο ιδρυτής του συλλόγου “Top Jump” από το 2013, ο οποίος δραστηριοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες) την άφιξη της ομάδας τους στην Καλαμάτα!

ΓΣ Ακρίτας: Μετά το Βελιγράδι, επόμενος σταθμός η Μόσχα!

Σήμερα στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας συναντήσαμε τον Πρόδρο του ΓΣ ΑΚΡΙΤΑ Πέτρο Παπαδόπουλου, που μας μίλησε για την πρώτη αποστολή στο Βελιγράδι και αποκάλυψε στην κάμερα του Messinialive ότι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε επαφή με την «Τσαρίνα των αιθέρων» Γελίνα Ισιμπάγεβα (foto) για να γίνει το επόμενο ταξίδι στη Μόσχα!

To Top