Αθλητισμός

ΓΣ Ακρίτας: Ξεκινά τμήμα στο επί κοντώ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ – ΕΜΕΙΣ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο Γ.Σ ΑΚΡΙΤΑΣ πρωτοπορεί και ξεκινά προπονήσεις στο επί κοντώ, κάτι ιδιαίτερο για τα παιδιά της πόλης μας με προπονητή των Παναγιώτη Κουρή. Μαζί του η γυμνάστρια Μαρία Θεοδωρίδου. 

Το άλμα επί κοντώ ή ο επικοντισμός είναι κλασικό αγώνισμα του στίβου, στο οποίο ο αθλητής χρησιμοποιεί ευλύγιστο πλέον κοντάρι από φάιμπεργκλας ή ανθρακονήματα για να υπερπηδήσει οριζόντιο πήχυ. Το αγώνισμα φαίνεται να είναι γνωστό από τους Κρήτες και τους Κέλτες. Αναγνωρίστηκε ως ολυμπιακό αγώνισμα στους Ολυμπιακούς του 1896 για τους άνδρες και του 2000 για τις γυναίκες.

Οι εγγραφές των ακαδημιών στίβου του ΓΣ Ακρίτα συνεχίζονται με ωράριο 17.00 με 20.00. Καθημερινά οι γονείς και τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται στο Στάδιο Καλαμάτας για τις εγγραφές.
Η προπονητική σεζόν ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ πληροφορίες δίνονται στο τηλ. 6944 204 473 στον πρόεδρο του συλλόγου Πέτρο Παπαδόπουλο, στην ιστοσελίδα www.akritastivos.gr και στo facebook.
Ο ΓΣ Ακρίτας 2016 επιλέγει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους μας, να επενδύσει στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού, με σκοπό να παρέχονται όλο και περισσότερα κίνητρα στα παιδιά να προπονούνται σε υψηλό επίπεδο για να πετυχαίνουν τους αγωνιστικούς στόχους, αλλά και γενικότερα γιατί η άθληση είναι ένας βασικός τρόπος βελτίωσης της υγείας. Η άθληση δεν ‘χτίζει’ μόνο το σώμα μας αλλά και χαρακτήρα νικητή!

To Top