Yποδομές

ΓΣ Ακρίτας 2016: Ετοιμάζεται το “Κέντρο Ρίψεων Ιωάννης Κάρτσωνας” στο Ασπρόχωμα

ΚΕΝΤΡΟ ΡΙΨΕΩΝ ΑΠΟΚΤΑ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής γηπέδου το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για προπονήσεις κι αγώνες ρίψεων, στον χώρο του παλαιού εργοστασίου του αείμνηστου Ιωάννη Κάρτσωνα στο Ασπρόχωμα.

Ένα παλιό εργοστάσιο κι ένας ιδανικός χώρος, γίνεται πλέον πολυχώρος αθλητισμού

Τι κι αν είναι μια πρόχειρη βαλβίδα και κάτω έχει χώμα; Οι μικροί αθλητές απολαμβάνουν ήδη τον νέο τους χώρο!

Ιδανικός ο χώρος για την κατασκευή του κέντρου ρίψεων

Το προπονητήριο ρίψεων κατασκευάζεται από τον Πρόεδρο του ΓΣ Ακρίτα 2016 Πέτρο Παπαδόπουλο, μετά από παραχώρηση του Νικήτα Κάρτσωνα που έχει αποδείξει την αγάπη του και την υποστήριξή του στον Αθλητισμό, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες για προπόνηση των αθλητών σε έναν χώρο με ασφάλεια, αποκλειστικά για τα αγωνίσματα ρίψεων. Θα διαθέτει έναν κλωβό ρίψεων 8 μέτρων για τα αγωνίσματα της σφυροβολίας και του δίσκου, μια διαδρομή για το αγώνισμα του ακοντίου και μια βαλβίδα για το αγώνισμα της σφαιροβολίας.

Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Δήμαρχος για τον επιχειρηματία Νικήτα Κάρτσωνα και την νέα παραχώρηση της οικογένειάς του για χώρο άθλησης στη νεολαία της πόλης.

Στην εγκατάσταση υπάρχει ο σχεδιασμός να συμπληρωθεί κι από κερκίδες και από βοηθητικούς χώρους προπόνησης και ψυχαγωγίας. Η κατασκευή του γηπέδου ρίψεων, θα βοηθήσει τους νέους αθλητές του Συλλόγου που ξεκίνησαν δυναμικά φέτος, να μάθουν τα μυστικά των ρίψεων από τον εξειδικευμένο πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή ρίψεων Κώστα Δρακόπουλο αλλά θα προσελκύσει και άλλους υψηλού επιπέδου αθλητές (και ομοσπονδίες στίβου) από την Ελλάδα ή κι από το εξωτερικό για προετοιμασία όλο τον χρόνο.

Mε μεγάλη χαρά βρεθήκαμε το Σάββατο στο κέντρο ρίψεων όπου ήδη οι αθλητές του Συλλόγου προπονούνται και τα έργα προχωράνε γρήγορα και με σφιχτό χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου το κέντρο θα είναι έτοιμο. Αναμένεται το ειδικό δίχτυ για τον κλωβό από την Γαλλία και κάποιες εργασίες στις βαλβίδες και θα γίνει φύτευση γκαζόν.

Βασιλόπουλος: Θα βοηθήσουμε ώστε να προσελκύσουμε αθλητές από όλη την Ελλάδα

Το Σάββατο το μεσημέρι στο υπο κατασκευή κέντρο ρίψεων στο Ασπρόχωμα, βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, είδε τον χώρο και πως διαμορφώνεται αυτός, και μιλώντας στο Messinialive, τόνισε: “Από την αρχή είχαμε τονίσει κι αποδείξει την υποστήριξή μας στον Αθλητισμό. Έχουμε συζητήσει με τον κ.Παπαδόπουλο τα πλάνα του και είμαστε σε έναν εξαιρετικό χώρο που έχει όλες τις προδιαγραφές για να στηριχτεί από τον Δήμο Καλαμάτας και θα συντάξουμε άμεσα ένα μνημόνιο συνεργασίας, για να φέρουμε θετικά αποτελέσματα και να έρθουν εδώ πολλά παιδιά κι αθλητές για αγώνες”.

Παπαδόπουλος: Θα κάνουμε έναν εξαιρετικό χώρο

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΓΣ Ακρίτας 2016 Πέτρος Παπαδόπουλος, μετά από πολλές προσπάθειες να βρει έναν άρτιο χώρο για να στεγάσει τα αθλητικά όνειρα των 25 αθλητών που προπονεί ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές ρίψεων στην Ελλάδα, ο Κώστας Δρακόπουλος, με ικανοποίηση πλέον και με φιλοδοξίες αντιμετωπίζει το μέλλον, εξαιτίας της γενναιόδωρης παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου από τον Νικήτα Κάρτσωνα. Μιλώντας στο Messinialive είπε πως τώρα γίνονται οι υποδομές για να γίνει ένας εξαιρετικός χώρος και ζήτησε την βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παραχωρείται χώρος από την οικογένεια Κάρτσωνα στον Δήμο Καλαμάτας. Το 2018 παραχωρήθηκε στο Δήμο, από τα αδέλφια Νικήτα και Σταυρούλα Κάρτσωνα, άνευ ανταλλάγματος, ανάλογος χώρος στα Λαίϊκα, όπου και κατασκευάστηκε γήπεδο ποδοσφαίρου, που εγκαινιάστηκε στις 31 Αυγούστου του 2019 από την προηγούμενη δημοτική αρχή Νίκα, ενώ στα σχέδια είναι και η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, νότια του νέου γηπέδου.

To Top