ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκοβος: Εντυπωσιακή η αναπαράσταση της μάχης της Δραμπάλας

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος η 193η επέτειος της μάχης στην Δραμπάλα από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στον Άκοβο του Δήμου Μεγαλόπολης.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στον Άκοβο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, ενώ στην συνέχεια έγινε συγκέντρωση των επισήμων και του κόσμου στο χώρο του μνημείου των ηρώων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών και η φιλόλογος Κατερίνα Κολοκυθά εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε η αναπαράσταση της ιστορικής μάχης της Δραμπάλας με ένα θεατρικό δρώμενο που καθιερώθηκε από πέρσι, από τους Ελληνομνήμονες, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με περιήγηση στην έκθεση ιστορικών όπλων και παραδοσιακών ενδυμασιών του 1821.

Οι εκδηλώσεις στον Άκοβο – που απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από την Πολιανή της Μεσσηνίας – διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, του δήμου Μεγαλόπολης και της Δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Μεγαλόπολης.

VIDEO – FOTO Messiniaview – Γιάννης Μουτσούλας

To Top