ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακοβίτικα: Μήνυση στον εργολάβο που έριξε τα μπάζα και πρόστιμο 600 ευρώ για κάθε μέρα που θα παραμένουν εκεί

“Μήνυση υποβλήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, από το Δήμο Καλαμάτας κατά του εργολήπτη ανακατασκευής του πολυκαταστήματος της εταιρείας «ΝΟΤΟS» για απόρριψη κάθε είδους υλικών από αποξηλώσεις (μπάζα, ξύλα κ.λπ.) στα Ακοβίτικα, ακριβώς δίπλα στον εκεί αρχαιολογικό χώρο, αλλά και στο χώρο των αναπλάσεων, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες και τους διερχόμενους από την περιοχή”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

Σύμφωνα με τον Δήμο, και παρά το γεγονός ότι ο εργολήπτης έλαβε το πρώτο πρόστιμο (600 €) εδώ και τρεις ημέρες, δε λαμβάνει μέτρα απορρύπανσης του χώρου, γι’ αυτό και η εντολή προς τη Δημοτική Αστυνομία είναι να βεβαιώνεται καθημερινά το ανώτατο πρόστιμο.
Η Δημοτική Αστυνομία έχει λάβει οδηγία και ερευνά για την απόρριψη μπάζων, κλαδεμάτων, σκουπιδιών κ.λπ. και αναζητά τους υπεύθυνους, προς τους οποίους επιβάλλονται μηνύσεις και πρόστιμα, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλη Μάκαρη, που έδωσε φωτογραφίες από την περιοχή, και ζητούσε την άμεση απομάκρυνση όλων των μπάζων και την απορρύπανση της περιοχής.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αστυνομία, μετά τη μήνυση για ρύπανση περιβάλλοντος και την επιβολή του προστίμου, ο εργολάβος έχει απομακρύνει ένα μέρος των μπάζων, αλλά ακόμα όχι όλα.

Ακοβίτικα: Μήνυση στον εργολάβο που έριξε τα μπάζα και πρόστιμο 600 ευρώ για κάθε μέρα που θα παραμένουν εκεί
To Top