Τροφή για σκέψη

Ακόμα δεν έχει μπει ράμπα για ΑμεΑ στις Δημόσιες Τουαλέτες στη Νέδοντος

ΑΛΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ-ΛΟΓΩ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗΣ- ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Έχουν περάσει 10 ημέρες από την επίσημη λειτουργία των κοινόχρηστων WC στο Κεντρικό Πάρκινγκ του Νέδοντα και δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Εκείνο που διαπιστώσαμε σήμερα ήταν ότι μπήκε επιτέλους (μόλις ένα) δοχείο απορριμμάτων, και πιγκάλ, ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα όσον αφορά τη ράμπα για την τουαλέτα των ΑμεΑ, καθώς υπάρχει μια μεγάλη υψομετρική διαφορά από το πάρκινγκ και απαιτείται να μπει ράμπα για να μπορούν και οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα- η οποία παρεμπιπτόντως εξακολουθεί να είναι κλειδωμένη. Ελλείψεις που το MessiniaLIVE είχε ήδη διαπιστώσει από την αρχή της λειτουργίας τους.

Μετά τη μεσημεριανή νεροποντή ο χώρος ακριβώς έξω από τις Δημόσιες Τουαλέτες γέμισε νερά, τα οποία λιμνάζουν στο σημείο, μιας και δεν έχουν τρόπο διαφυγής, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την πρόσβαση στις τουαλέτες.


Με την πρώτη νεροποντή νερά λιμνάζουν έξω από τις τουαλέτες καθώς δεν έχουν έξοδο διαφυγής, δυσκολεύοντας την είσοδο των περαστικών που κάνουν άλματα για να μπουν μέσα

Η εικόνα με τα λιμνάζοντα νερά ακριβώς απέξω από τις τουαλέτες δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ενώ για να μπει κάποιος μέσα αναγκαστικά θα πατήσει στα λασπόνερα.

Να σημειωθεί επίσης ότι ακόμα δεν έχει μπει διευκρινιστική σήμανση [ανδρών, γυναικών, ΑμεΑ], οπότε μάλλον έχουμε τις πρώτες unisex τουαλέτες.
Σε γενικές γραμμές πάντως ο εσωτερικός χώρος είναι καθαρός, μιας και η εταιρεία που τις έχει αναλάβει υποχρεούται να τις καθαρίζει 3 φορές τη μέρα.
Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή πρέπει να φροντίσει άμεσα να τοποθετηθεί ράμπα πρόσβασης στην τουαλέτα των ΑμεΑ, για να μπορεί να τεθεί σε χρήση, και να γίνει μια μικρή τεχνική παρέμβαση στο σημείο, ώστε να μην λιμνάζουν τα νερά κάθε φορά που βρέχει.

Μ.Π.

Ακόμα δεν έχει μπει ράμπα για ΑμεΑ στις Δημόσιες Τουαλέτες στη Νέδοντος
To Top