Αθλητισμός

Ακαδημία Tornados: Διαδικτυακή επιμόρφωση και πιστοποίηση για τον Άρη Γαλανόπουλο

Η ανάγκη για επιμόρφωση δεν σταματά ποτέ και ο Άρης Γαλανόπουλος εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα παρακολούθησει διαδυκτιακό σεμινάριο για την απόκτηση του διπλώματος UEFA D.

O υπεύθυνος και προπονητής της Aκαδημίας Τornados p.f.a. θα πάρει μέρος με τηλεδιάσκεψη στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 21-22 και 28-29 Νοεμβρίου από την Ε.Π.Σ. Κορινθίας.

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός νέου καινοτόμου προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων Ακαδημιών, γονέων και εθελοντών, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Νοέμβριο 2018.

Ειδικότερα, η ΕΠΟ σχεδίασε τη λειτουργία 12ωρων σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Οι σχολές UEFA D, που εντάσσονται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό ο έταιρος υπεύθυνος της ομάδας, Γιάννης Ζαπρόπουλος, παρέλαβε το εν λόγο δίπλωμα καθώς το είχε παρακολουθήσει σε προηγούμενο σεμινάριο.

Ακαδημία Tornados: Διαδικτυακή επιμόρφωση και πιστοποίηση για τον Άρη Γαλανόπουλο
To Top