ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 55χρονου στον Άγ.Νικόλαο Μάνης όταν ανατράπηκε το καταμαράν του

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 55χρονου Γερμανού στην παραλία Πανταζή, στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης. Ο 55χρονος γύρω στις 17:00 σήμερα το απόγευμα, έπλεε με το σκάφος του, τύπου catamaran ανοιχτά του Αγίου Νικολάου, όταν λόγω των δυνατών ανέμων, εντάσεως 6 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή, αναποδογύρισε το σκάφος του και ο ίδιος βρέθηκε στην θάλασσα. Το δυνατό θαλάσσιο ρεύμα όμως τον παρέσυρε προς τα ανοιχτά μαζί με το σκάφος του.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το MessiniaLive φαίνεται το καταμαράν του 55χρονου Γερμανού που παρασύρεται από τα κύματα

Από την κόπωση και τα κύματα απομακρύνθηκε για 250-300 μέτρα από το σκάφος του, μην έχοντας δυνάμεις να κολυμπήσει.

 

Η σύντροφός του ειδοποίησε αμέσως το Λιμενικό και την Εθελοντική ομάδα διασωστών “ΓΑΙΑ”. Μετά από λίγα λεπτά βρέθηκαν κοντά του δυο σκάφη διάσωσης, το ένα με δυο άντρες του Λιμενικού Σώματος που επίταξαν βάρκα από τον Αγ.Νικόλαο, και το άλλο με 5 εθελοντές της ομάδας διασωστών “ΓΑΙΑ”.

Ο 55χρονος διασώθηκε, χωρίς να έχει τραυματιστεί, και το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου με ασφάλεια. Η όλη επιχείρηση διήρκησε περίπου μία ώρα. Ο 55χρονος Γερμανός, που είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, είναι καλά στην υγεία του.

To Top