ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίσιο τέλος για τους Γερμανούς τουρίστες που αγνοούνταν- Aπό τον Λαγκούβαρδο εντοπίστηκαν ανοιχτά της Κορώνης

Πήγαν με κανό στη νήσο Πρώτη και δεν είχαν δώσει σημεία ζωής εδώ και 5 μέρες-Τελικά εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι ανοιχτά της Κορώνης στο Ακρωτήριο Ακρίτα

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση 2 Γερμανών τουριστών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί εδώ και 5 μέρες από την παραλία του Λαγκούβαρδου. Οι δύο  άνδρες, ηλικίας 53 και 31, το πρωί της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου άφησαν το αυτοκίνητό τους κοντά στην παραλία και έφυγαν με τα κανό τους για τη νήσο Πρώτη. Έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής με το αυτοκίνητό τους να παραμένει ακινητοποιημένο στο σημείο που το άφησαν και κατοίκους της περιοχής  να ανησυχούν για τύχη τους, καθώς το αυτοκίνητό παρέμενε σταθμευμένο στο σημείο εδώ και 5 μέρες.

ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Την αναζήτησή τους αρχικά έκανε κάτοικος της περιοχής που προσπάθησε να τους αποτρέψει να πάνε στο νησί με δεδομένη την κακοκαιρία που ερχόταν. Ενημερώθηκε το Λιμενικό και η Αστυνομία και έγιναν προσπάθειες να εντοπιστούν και να ειδοποιηθούν και τα συγγενικά τους πρόσωπα ώστε να διασταυρωθεί αν είχαν στο μεσοδιάστημα επικοινωνήσει μαζί τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο Γερμανοί, εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι ανοιχτά της   Κορώνης στα κανό τους, και είναι καλά στην υγεία τους. Οπότε- όπως όλα δείχνουν-  πως άκυρος ο “συναγερμός”, που βασίστηκε στο σταθμευμένο για 5 μέρες αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί ότι μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του Λιμενικού, καθώς για τον εντοπισμός των δύο ανδρών συμμετείχαν σκάφη του Λιμενικού της Πύλου, Καλαμάτας και Κατάκολου, καθώς και ένα ψαροκάϊκο ιδιώτη. Τελικά εντοπίστηκαν από σκάφος του Λιμενικού, να κωπηλατούν με τα κανό τους, αργά το μεσημέρι, κοντά στο ακρωτήριο Ακρίτα.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΥΛΟΥ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΗ

“Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών στα πλαίσια αναζήτησης, εντοπίστηκαν από το πλωτό ΠΛΣ-143 υπαγωγής Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας απογευματινές ώρες της σήμερον στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Ακρίτα Δήμου Πύλου – Νέστορος, οι δυο (02) άνδρες Γερμανοί υπήκοοι, χειριστές κανό, ηλικίας 53 και 31 αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει πρωινές ώρες της 06-10-2021 από την παραλία “Λαγκούβαρδου” για να μεταβούν στη νήσο «Πρώτη» Δήμου Τριφυλίας, για τους οποίους, κάτοικος της περιοχής ανησυχώντας για την υγεία τους, καθώς το αυτοκίνητο παρέμενε στην περιοχή πλησίον της παραλίας “Λαγκούβαρδου” κινητοποίησε τις τοπικές αρχές, ώστε να προβούν στην αναζήτησή τους.

Οι ανωτέρω δήλωσαν καλά στην υγεία τους και ότι δεν επιθυμούν βοήθεια συνεχίζοντας το ταξίδι τους με επόμενο προορισμό την Κορώνη.

Το σημείο που εντοπίστηκαν από το σκάφος του Λιμενικού απέχει εκατοντάδες μίλια από την παραλία του Λαγκούβαρδου όπου και ξεκίνησαν το ταξίδι τους με τα κανό. Κινήθηκαν κατά μήκος των ακτών, κωπηλατώντας σε μια θαλάσσια διαδρομή απίστευτου φυσικού κάλλους. Οι δυο άνδρες δήλωσαν στους λιμενικούς ότι θα συνεχίσουν μέχρι και την Κορώνη που είναι ο επόμενος προορισμός τους.

Στις έρευνες προς εντοπισμό συμμετείχαν τα πλωτά σκάφη των λιμενικών αρχών Καλαμάτας, Κατακόλου και Πύλου, καθώς και ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος της περιοχής”.

 

Μαίρη Περδικέα

Αίσιο τέλος για τους Γερμανούς τουρίστες που αγνοούνταν- Aπό τον Λαγκούβαρδο εντοπίστηκαν ανοιχτά της Κορώνης
To Top