Τουρισμός

Airbnb : Ιδιοκτήτες παραχωρούν δωρεάν τα σπίτια τους σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα σπίτια τους για βραχυχρόνια μίσθωση (τύπου Airbnb) τα διαθέτουν δωρεάν σε γιατρούς και νοσηλευτές που θέλουν να αποφύγουν επαφή με τους οικείους τους λόγω του κοροναϊού

To όνομα της ομάδας στο Facebook όπου οι ιδιοκτήτες έχουν αναρτήσει τις πρώτες αγγελίες είναι το I offer my AIRBNB home for FREE to vulnerable people due to coronavirus , ενώ, δεδομένου ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκινά τώρα, τα προσφερόμενα σπίτια θα αυξάνονται όσο γίνεται περισσότερο γνωστή η πρωτοβουλία.

ΕΔΩ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Στράτος Ζαφειριάδης είναι διαχειριστής της σελίδας και λέει στο ethnos.gr ότι αυτή είναι η ελάχιστη κίνηση που μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν και επισημαίνει ότι όσο πιο δύσκολη γίνεται η κατάστση τόσο πιο απαραίτητη γίνεται η εξεύρεση στέγης για πολλούς πολίτες. Τα καταλύματα θα διατεθούν σε γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους νοσοκομείων, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι στον κορονοϊό περισσότερο από όσο είναι ο γενικός πληθυσμός. «Οι γιατροί μπορούν να επίσης να τα χρησιμοποιήσουν για λίγες ώρες ξεκούρασης αν είναι κοντά στο νοσοκομείο που δουλεύουν» σημειώνει.

Επίσης, θα διατεθούν σε ανθρώπους, οι οποίοι για διάφορους λόγους πρέπει να απομονωθούν. «Κάποιοι ζουν με ανθρώπους που έχουν ήδη προσβληθεί ή εμφανίζουν συμπτώματα της ασθένειας και άλλοι ζουν με ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Μια φίλη μου έλεγε στο τηλέφωνο ότι ζει με την υπερήλικη μητέρα της και χρειάζεται στέγη για να λείψει από το σπίτι της, ώστε η μητέρα της να απομονωθεί. Ωστόσο, δεν έχει κάπου να πάει. Αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε να τους βοηθήσουμε».

Ο κ. Ζαφειριάδης λέει ότι κατανοεί τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν από όσους φοβούνται να μείνουν κοντά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε απομόνωση. «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι άνθρωποι που θα μείνουν στα καταλύματα δεν θα κυκλοφορούν. Θα μένουν μέσα» καταλήγει.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δεχθεί αιτήματα και θέλουν να βοηθήσουν ακόμη και πολίτες που έχουν στις οικογένειές τους ευπαθείς ομάδες, παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και θέλουν γι’ αυτό το λόγο να απομονωθούν.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) «για να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για τον περιορισμό του κοροναϊού στη χώρα μας» διαθέτει «καταλύματα για τις στεγαστικές ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει η κυβέρνηση για την στελέχωση των νοσοκομείων μας. Η διάθεση των καταλυμάτων θα γίνει από τα μέλη μας εντελώς δωρεάν με μόνη υποχρέωση την πληρωμή των παγίων εξόδων (ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, κ.λ.π.).

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει δικτυακή εφαρμογή που θα ανακοινώσει αμέσως μετά τις προσλήψεις, για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους (μέλη μας η μη) που επιθυμούν να παραχωρήσουν το κατάλυμά τους για αυτό τον σκοπό, να μας ενημερώσουν για να το καταχωρήσουμε στην πλατφόρμα. Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο τα μέλη μας όσο και οι ενδιαφερόμενοι γιατροί και νοσηλευτές, μπορούν να επικοινωνούν:

info

Με email στο info@pasida.gr η στο τηλ. 6950704121 που θα λειτουργεί για αυτό τον σκοπό.

ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. – Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων
Λαζαράκη 37, Γλυφάδα, 16675 Αθήνα
www.pasida.gr info@pasida.gr
Τηλ. Επικοινωνίας: 6959697836

Στέλιος Βογιατζάκης: www.ethnos.gr – tanea.gr

Airbnb : Ιδιοκτήτες παραχωρούν δωρεάν τα σπίτια τους σε γιατρούς και νοσηλευτές
To Top