ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Aγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: SOS για τις ζημιές από τα αγριογούρουνα-“Αδιαφορεί η Κυβέρνηση”-Ζητούν στήριξη

ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ-ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Για αδιαφορία της Κυβέρνησης στα προβλήματα των αγροτών κάνει λόγο ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας, ζητώντας ακόμα μια φορά εκσυγχρονισμό και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει πλήρως και για κάθε ζημιά αγρότες και κτηνοτρόφους. Επίσης ζητούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση και ενίσχυση για να αγοράσουν προστατευτικά για τα κτήματά τους (περιφράξεις, κ.α)

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

“Για μια ακόμα χρόνια τεράστιες είναι η ζημίες στις σταφίδες και στα αμπέλια από πολυπληθείς ομάδες άγριων και ημιάγριων γουρουνιών που σε μερικά κτήματα φτάνουν και στο 100% . Οργή και αγανάκτηση από τους αγρότες που βλέπουν άλλο ένα εισόδημα τους να καταστρέφεται .
Ύστερα από την αδιαφορία της κυβέρνησης για την όποια στήριξη στην ελαιοκαλλιέργεια και τους ελαιοπαραγωγούς συνεχίζει την ιδία προκλητική αδιαφορία και σε άλλες καλλιέργειες του νομού όπως η σταφίδα και τα αμπέλια .

Ο αγροτικος συλλογος χανδρινου και περιφέρειας ζητά εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα προστασίας των καλλιεργούν μας από τα αγριογούρουνα

Να αλλάξει τον αναχρονιστικό οργανισμό του ΕΛΓΑ διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια όλες τις αιτίες ζημιών & νόσων στο 100%.

Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών με έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των βιοποριστικών και άλλων τρεχουσών αναγκών.

Ενίσχυση για αγορά μέσων προστασίας από τα αγριογούρουνα όπως περιφράξεις, ηλεκτρικοί φράκτες, και άλλα. Γιατί το κόστος για τον παράγωγο είναι δυσβάστακτο”.

Aγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: SOS για τις ζημιές από τα αγριογούρουνα-“Αδιαφορεί η Κυβέρνηση”-Ζητούν στήριξη

Δημοφιλέστερα

To Top