ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Σαπίζουν οι σταφίδες στις αποθήκες-Σε απόγνωση οι παραγωγοί ξεριζώνουν τα σταφιδάμπελα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σταφίδες σαπίζουν σε αποθήκες αλώνια και πλατφόρμες σταφιδάμπελα ξεριζώνονται οι παραγωγοί σε απόγνωση, βλέποντας το προϊόν τους να σαπίζει, καταχρεωμένοι με ένα σορό έξοδα για να καλλιεργήσουν την κορινθιακή σταφίδα, ένα τρόφιμο πολύ θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, που τώρα είναι στα αζήτητα.

Οργίζονται βλέποντας την κυβέρνηση εδώ και μήνες να παίρνει το μέρος μιας χούφτας έμπορων αδιαφορώντας για το προϊόν και βοηθώντας τους να αρπάξουν την σταφίδα σε εξευτελιστικές τιμές .

“Δεν πάει άλλο η υπομονή μας εξαντλήθηκε . Υπεύθυνη η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για το φετινό κατάντημα της σταφίδας . Μέτρα στήριξης για τους σταφιδοπαραγωγούς εδώ και τώρα”

Η τεραστία αύξηση του κόστους παράγωγης, λιπάσματα, φάρμακα, ρεύμα, πετρέλαιο, πάνω του 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις 100% φτάνει την περσινή τιμή του 1.60 κοντά στο κόστος παράγωγης.

Ζητάμε:

Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

-Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς . –Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα/εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση της τιμής αγροτικού τιμολογίου ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικής – οικιακής παροχής.

Καλούμε τους αγρότες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και πλέον είναι γνωστό σε όλους ότι καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε ποτέ τίποτα, ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τους αγώνες και τα τρακτέρ στον δρόμο. Δυναμώνουμε τους Συλλόγους μας, είμαστε εγρήγορση“.

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Σαπίζουν οι σταφίδες στις αποθήκες-Σε απόγνωση οι παραγωγοί ξεριζώνουν τα σταφιδάμπελα
To Top