ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγρότες Μεσσήνης: “Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας”-Συγκεντρώνουν τα τρακτέρ στο Δημαρχείο Μεσσήνης-Την Τρίτη στην Καλαμάτα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

“Σήμερα Πέμπτη 9-3-2023 έγινε γενική συνέλευση του αγροτικού συλλόγου στο χώρο του δημαρχείου Μεσσήνης όπου έχουμε συγκεντρωμένα τα τρακτέρ μας. Αποφασίστηκε ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια , δεν μπορούμε να παραμείνουμε στην καλλιέργεια με αυτή την κατάσταση, και παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η εμπειρία μας δείχνει ότι μόνο με τα τρακτέρ στον δρόμο μπορούμε να νικήσουμε .

Συνεχίζουμε και συγκεντρώνουμε τρακτέρ στο δημαρχείο Μεσσήνης και κλιμακώνουμε με δυναμική κινητοποίηση την τρίτη 14-3-2023 στην Καλαμάτα
Δεν παζαρεύουμε τις ζωές των οικογενειών μας εδώ και τώρα απαιτούμε!

· Με ευθύνη του κράτους να παρθούν μέτρα για τη διοχέτευση των προϊόντων με προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση. Να μπει φρένο στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. Να απαγορευτούν οι εισαγωγές στην πατάτα και στα άλλα προϊόντα, ώστε να διοχετευτεί πρώτα η εγχώρια αγροτική παραγωγή. Αυστηροί έλεγχοι τυχόν ελληνοποιήσεων αλλά και επιπλέον έλεγχος της ποιότητα των εισαγωγών, πχ η πατάτα Αιγύπτου ραντίζετε με απαγορευμένα φάρμακα.

· Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

· Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

Αγρότες Μεσσήνης: “Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας”-Συγκεντρώνουν τα τρακτέρ στο Δημαρχείο Μεσσήνης-Την Τρίτη στην Καλαμάτα
To Top