ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στο Σταθμό Μεσσήνης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 στις 11.00 πμ, στο Σταθμό της Μεσσήνης
Συγκεντρωνόμαστε με τα αγροτικά μας μηχανήματα

Μια ακόμη δύσκολη χρονιά για την μικρομεσαία αγροτιά. Παρά το ότι έχουμε ενάμιση μήνα δράσης και έντονων διαμαρτυριών, σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγο πανδημίας, με πολλά προϊόντα να βρίσκονται σε τιμές κάτω από το κόστος παράγωγης (γάλα, κρέας, πατάτα κ.α.), η κυβέρνηση μας αφήνει προκλητικά αβοήθητους.
Τι μία ο δάκος, την άλλη οι τιμές, φέτος ο καύσωνας, οι ελαιοπαραγωγοί, κινδυνεύουμε να μείνουμε για τρίτη χρονιά χωρίς εισόδημα. Ήδη η καταστροφή στην καρπόδεση μετά τον καύσωνα μεταξύ 15-19 Μάη 2020, είναι μεγάλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις – περιοχές είναι καθολική.
Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός- οι αγρότες καταστρεφόμαστε. Καμία ανοχή, καμιά πίστωση χρόνου παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Συγκεντρώνουμε τα μηχανήματα μας στο σταθμό της Μεσσήνης την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 στις 11.00 πμ. Θα ακολουθήσει γενική συνέλευση του συλλόγου.

Εδώ και τώρα:
Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Να σταματήσει τώρα το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των εμπόρων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών τους στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα να κάνουν εμπορία και διακίνηση προϊόντων. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
Κάλυψη του εισοδήματος των παραγωγών που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών σε μια σειρά προϊόντων (γάλα, κρέας, πατάτα κ.α.)
Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις
Αποζημίωση στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο. Η δικαιολογία του ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι γελοία. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δις στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να μας αποζημιώσει. Έχουμε πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.
Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στο Σταθμό Μεσσήνης

Δημοφιλέστερα

To Top