ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Βασιλόπουλου-Μπεχράκη για το ψήφισμα κατά Κουκούτση – “Είσαι ψεύτης”…

 

ΜΕ 17 ΥΠΕΡ “ΠΕΡΑΣΕ” ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ

– ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΝΤΕΜΟΝΤΕ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΛΟΓΟ”

Επεισοδιακό ήταν (και) το χθεσινοβραδινό Δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας, με αφορμή τον ψήφισμα που έφεραν πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να εγκριθεί από το σώμα, με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο να έρχεται σε σοβαρή ρήξη με τον δημοτικό σύμβουλο του “Ανοιχτού Δήμου” Σταμάτη Μπεχράκη, εκτοξεύοντας εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις και κατηγορίες.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης που αναφέρονταν στην τηλεοπτική παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, σχολιάζοντας ή ερμηνεύοντας τα όσα δήλωσε, σχετικά με την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον συνδυασμό του Δημήτρη Κουκούτση.
Ο Μανώλης Μάκαρης στην επιχειρηματολογία του έκανε αναφορά προς τον Δήμαρχο να αποδείξει ότι δεν είναι Ακροδεξιός κι αυτή ήταν η αιτία της μεγάλης έντασης.

Bασιλόπουλος: “Προσβλητικό και μειωτικό το ψήφισμα”

Λόγω συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων που εμπεριέχονται στο εν λόγω ψήφισμα, η πλευρά της Δημοτικής Αρχής το χαρακτήρισε προσβλητικό για το πρόσωπο του Δημάρχου και μειωτικό για την πόλη της Καλαμάτας, που χρησιμοποιήθηκε λίγο πριν έρθει ο Πρωθυπουργός στην πόλη μας, με σκοπό να βλάψει την εικόνα του, ενώ οι παρατάξεις δεν πρότειναν κάτι ουσιαστικό προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, αλλά έμειναν στην κομματική αντιπαράθεση.
Από την άλλη, λόγω της σφοδρής αντίδρασης του Δημάρχου κατά του λεκτικού του ψηφίσματος, ακούστηκαν θέσεις όπως να απαλειφθεί από το κείμενο του ψηφίσματος διαμαρτυρίας η λέξη “Ακροδεξιός”.

Το αποτέλεσμα της Δίκης θα κρίνει το μέλλον…

Και στο χτεσινό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε ότι η θέληση για συνεργασία και σύμπνοια έχει τελειώσει από νωρίς και θα βλέπουμε συχνά παρόμοιες σκηνές που ξεφεύγουν από την καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα και έχουν αναφορές σε καθαρά κομματικές αντιπαραθέσεις, πάνω σε ιδεολογικές κόντρες.
Κομβικό πάντως και άκρως καθοριστικό θα είναι το αποτέλεσμα της Δίκης που εμπλέκεται ως κατηγορούμενος ο κ.Κουκούτσης, κι ένα σκηνικό που πιθανώς να διαμορφωθεί, το περιέγραψε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής στην τοποθέτησή του.

Μπεχράκης: Ακροδεξιό ολίσθημαΒασιλόπουλος: “Είσαι ψεύτης”

Στο “χορό” της αντιπαράθεσης μπήκαν στη συνέχεια και δημοτικοί σύμβουλοι, με αρκετή ένταση και αντιπαραθέσεις, με το δημοτικό συμβούλιο να ολοκληρώνεται στις δύο μετά τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία για το συγκεκριμένο ψήφισμα, το οποίο τελικά εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία 17 έναντι 16 ψήφων.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

Νωρίτερα είχε αποχωρήσει σύσσωμη η παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου, η οποία βγαίνοντας από την αίθουσα είπε ότι “το θέμα αυτό δεν αφορά την Καλαμάτα και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μεγάλη σπέκουλα”.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 02:00 ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Αυτό είναι το ψήφισμα που πρότεινε ο Ανοιχτός Δήμος και συνυπέγραψαν οι 4 παρατάξεις του κ.Κοσμόπουλου, Τζαμουράνη, Κουζή κι Αντωνόπουλου.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ

Να σημειωθεί ότι αμφότεροι οι Στάθης Σταματόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος με την επισήμανση , αφενός ο πρώτος επικαλέστηκε το τεκμήριο αθωότητας του Δημήτρη Κουκούτση, και την ιδιότητά του ως συνήγορος υπεράσπισης αλλά και τη δημοκρατική του ευαισθησία, και ο δεύτερος να απαλειφθεί η λέξη “ακροδεξιός” από το ψήφισμα. Το κλίμα δυναμίτισε ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης που στο άκουσμα των επισημάνσεων έκανε λόγο για “φτιασιδώματα και περικοκλάδες” στο ψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι όποιος είχε αντίρρηση με τη διατύπωση του ψηφίσματος θα έπρεπε να το είχε δηλώσει νωρίτερα.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: “ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ  Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ”

To Top