ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Βασιλόπουλου-Μάκαρη: “Που βρισκόμαστε στα Ιουλιανά;”-“Κλείστε το λάπτοπ! Διαβάζετε ότι σας γράφουν οι συμβουλοί σας”

Ένταση χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μεταξύ του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και του επικεφαλής του Ανοιχτού Δήμου, Μανώλη Μάκαρη με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Μάκαρη, Μαρίας Αγγελή, και την απάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας για Ιουλιανά και 1965, με αφορμή τις δηλώσεις Μάκαρη για προσκλητήριο αποστασίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Κάποιοι μέσα στον πανικό τους-οπως ο κ. Μάκαρης- προσβάλλουν ανθρώπους, μειώνουν προσωπικότητες, και μιλούν περί αποστασίας. Που βρισκόμαστε; Στο 1965; Στα Ιουλιανά;” διερωτήθηκε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας ” και δεν αντιλαμβάνονται πόσο ιστορικά βαριές και πολιτικά αδόκιμες είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν”. Αυτός ακριβώς ο ιστορικός παραλληλισμός του Δημάρχου Καλαμάτας και το γεγονός ότι ο Δήμαρχος διάβαζε από το λάπτοτ του την απάντησή του,  ήταν που προκάλεσε και το ξέσπασμα του Μανώλη Μάκαρη που φώναξε: “Κλείστε το λάπτοπ! Διαβάζετε αυτά που σας γράφουν οι σύμβουλοί σας!”. Ακολούθησε το χάος, με φωνές εκατέρωθεν, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. να ωρύεται : “Ντροπή σας! Να διακόπτετε τον Δήμαρχο!”.

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ”

Με τον δήμαρχο να συνεχίζει την απάντησή του πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα που ήταν ήδη ηλεκτρισμένη : “Προκαταβολικά αποκαλείτε τους συνεργάτες σας πουλημένους για ένα μισθό“. Με τον Μανώλη Μάκαρη να γίνεται έξαλλος απαντώντας “Ποτέ δεν είπα εγώ για πουλημένους! Κάνετε λάθος! Να ανακαλέσετε τώρα!”.

“Νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό που είπα”, δήλωσε ο Δήμαρχος, με τον Μανώλη Μάκαρη να παρεμβαίνει διορθώνοντας “Αυτό που διαβάσατε, όχι αυτό που είπατε”, αποδίδοντας τα λεγόμενα του Δημάρχου στους συνεργάτες του.

Ακολούθησε ο κακός χαμός, για αρκετά λεπτά, με φωνές, αντεγκλήσεις, εμπλοκή και άλλων δημοτικών συμβούλων, τον πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη χτυπώντας το κουδούνι, και με την αναφορά ότι υπάρχουν και παιδιά(!) στην αίθουσα και παρακολουθούν.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Τελικά μετά από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν με τον Δήμαρχο να διαβάζει το ψήφισμα της παράταξής του, στο οποίο γινόταν λόγος για απόλυτη ικανοποίηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ζητούσαν την παραίτηση Κουκούτση και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αλλά και προέκριναν τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων μέσω νομοθετικής παρέμβασης.

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης. 

Η κρίση της Δικαιοσύνης ανταποκρίνεται πλήρως στο περί δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας.

Ζητάμε την άμεση τροποποίηση της νομοθεσίας και την επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων όσων καταδικάζονται για εγκληματικές πράξεις που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και για εγκλήματα ρατσιστικής βίας.

Καλούμε τον Δημήτρη Κουκούτση να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας, ως έμπρακτο δείγμα μεταμέλειας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας συνεχίζει τον καθημερινό αγώνα ενάντια  στο φασισμό, τη βία, τη μισαλλοδοξία και το λαϊκισμό», κατέληγε το ψήφισμα.

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Επακολούθησε θύελλα αντιδράσεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγω για ψήφισμα-παρωδία, υποκριτική στάση της Δημοτικής Αρχής που συνεργάστηκε τόσο καιρό με τον Δ. Κουκούτση, γνωρίζοντας ότι ήταν υπόδικος, και τώρα μετά τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ζητούν την παραίτησή του, όταν οι ίδιοι ήταν που πριν ένα χρόνο είχαν καταψηφίσει ανάλογο ψήφισμα για τον Κουκούτση, το οποίο είχαν φέρει τότε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μ.Π.

To Top