ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς στο Περιφερειακό με τον Νίκα να ζητά την παραίτηση Αναστασόπουλου-“Δεν παραιτούμαι” απαντά εκείνος

Στη ρήξη οδηγήθηκαν οι σχέσεις Νίκα-Αναστασόπουλου, με φραστικό επεισόδιο και λογομαχία να λαμβάνει χώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης. Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό οι σχέσεις των δύο πολιτικών ανδρών ήταν “στον πάγο”, όμως η κατάσταση έγινε εκρηκτική και οδηγήθηκε στην οριστική ρήξη κατά τη διάρκεια του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου, με αφορμή την εκτενή συζήτηση για το αντιπλημμυρικό Καλαμάτας, όπου όλοι οι σύμβουλοι επανατοποθετήθηκαν μετά και το πράσινο φως που δόθηκε από την Κυβέρνηση για να προχωρήσει η μελέτη του Μορέα.  Ακολουθούν αποσπάσματα από την αντιπαράθεση μεταξύ Νίκα-Αναστασόπουλου:

Νίκας: “Είμαι βέβαιος ότι θα υποβληθεί ορυμαγδός προσφυγών και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει σε αυτόν τον τόπο. Θυμηθείτε αυτό που σας λέω. Να έχουν τη βεβαιότητα αυτοί που εξελέγησαν ότι δεν θα είναι με μία Κυβέρνηση στην πενταετία. Για όποιον έχει πολιτική εμπειρία αυτά τα ξέρει πάρα πολύ καλά. Επομένως, φυλαγόμαστε. Και το άλλο που θέλω να πω: Θα είμαι δύο μήνες περιφερειάρχης. Όποιος δεν θέλει να είναι συνεργάτης μου και μάλιστα αμειβόμενος, να παραιτηθεί αμέσως. Αμέσως! Ψηφίσαμε, ακολουθήσαμε μια γραμμή, Απαγορεύεται! Άμεση παραίτηση, για να μην το κάνω εγώ!Τελεία!”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος απάντησε κάτι εκτός μικροφώνου που έκανε έξαλλο τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και ακολούθησε ο εξής εκρηκτικός διάλογος:

Νίκας: Σταμάτα θρασύτατε, σταμάτα! Ως εδώ!

Αναστασόπουλος: Ποιος είναι θρασύς;

Νίκας: Εσύ!

Αναστασόπουλος: Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό!

Νίκας: Να παραιτηθείς αμέσως!

Αναστασόπουλος: Όχι δεν παραιτούμαι! Να το κάνετε εσείς.

Τότε παρενέβη ο πρόεδρος του Περιφερειακού και ζήτησε διακοπή για 5 λεπτά ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Nίκας: ““Από τα 4 χρόνια, τα 3 ήμουν συνεχώς υπονομευόμενος από συγκεκριμένα άτομα”

Όταν η συνεδρίαση συνεχίστηκε και πάλι, επανήλθε ο Παναγιώτης Νίκας λέγοντας: “Από τα 4 χρόνια, τα 3 ήμουν συνεχώς υπονομευόμενος από συγκεκριμένα άτομα. Πάντα έκανα υπομονή. Και δεν ήταν αντίπαλός μου η δική σας πλευρά (απευθυνόμενος στην παράταξη Τατούλη). Αυτό θα έπρεπε να το ξέρετε. Αλλά εγώ άντεξα και πορεύομαι με αξιοπρέπεια….Εγώ θα προσπαθήσω όσο μπορώ να υπάρχει συναίνεση και συνεννόηση για την Καλαμάτα. Δεν θέλω να γίνουμε άνω κάτω….Κύριε πρόεδρε, οι αμειβόμενοι πρέπει να είναι όλοι εδώ! Αμειβόμενος  σημαίνει 2.000 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να είναι παρόντες. Τουλάχιστον αυτοί”.

Δείτε εδώ όλη τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου:

To Top