ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα αγριογούρουνα έφτασαν μέχρι και την παραλία της Καρδαμύλης

Τον τρόμο με τα μάτια τους αντίκρισαν επισκέπτες της Καρδαμύλης όταν το βράδυ πηγαίνοντας με τα πόδια περίπατο στον παραλιακό δρόμο της πρωτεύουσας του Δήμου Δυτικής Μάνης, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα κοπάδι αγριογούρουνα που είχαν κάνει επέλαση στους κάδους με τα σκουπίδια, που υπάρχουν συγκεντρωμένα σε σημείο πάνω ακριβώς από τον παραλιακό δρόμο και δίπλα από το γήπεδο της Καρδαμύλης.

Video αναγνώστη, 100 μέτρα από τον σκουπιδότοπο...

Αναγνώστης του MessiniaLive που επέστρεφε με την οικογένειά του στο ξενοδοχείο που διαμένει μάς περιγράφει την τρομακτική εμπειρία που έζησε, χτυπώντας έτσι το "καμπανάκι" στους αρμόδιους, καθώς η περιοχή της Καρδαμύλης αυτές τις μέρες είναι γεμάτη κόσμο, που απολαμβάνουν τις διακοπές τους, και η παρουσία των αγριογούρουνων στο συγκεκριμένο σημείο εγκυμονεί κινδύνους. Τι κατήγγειλε αναγνώστης του MessiniaLive:

"Χθες βράδυ βαδίζοντας από την εκκλησία της Καρδαμύλης προς τα Ριτσά (από τον παραλιακό δρόμο), προς τα δωμάτια που διαμένουμε, λίγο μετά το γήπεδο, στο χώρο που αποθέτουν τα σκουπίδια, ακούσαμε θόρυβο. Ήταν περασμένες 11.00 και θορυβυθήκαμε. Πλησιάζοντας πιο κοντά καταλάβαμε ότι ήταν μια ομάδα αγριογούρουνα, που προφανώς τα είχε προσελκύσει η οσμή των σκουπιδιών (που μάλλον είχαν μέρες να συλλεχθούν).
Όλη η οικογένεια (2 μεγάλοι και 2 παιδιά) ξαφνιαστήκαμε και φοβηθήκαμε.
Ερχόμαστε χρόνια στην περιοχή και, ξέρουμε ότι στα χωριά ψηλά στον Ταΰγετο, τα αγριογούρουνα έχουν κάνει "κατάληψη" αλλά πρώτη φορά τα είδαμε μπροστά μας, σε μια πολυσύχναστη διαδρομή δίπλα στην παραλία και στο χωριό.
Ελπίζουμε να μη συμβεί κάποιο ατύχημα, δεδομένου του πλήθους των τουριστών που έχουν κατακλύσει την περιοχή".

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες για το συγκεκριμένο χώρο και την αγέλη των αγριογούρουνων, που μιλούν για σχεδόν καθημερινή βραδινή κάθοδό τους από το ρέμα, μιας και η μυρωδιά από τα σκουπίδια που είναι στοιβαγμένα στο σημείο είναι έντονη.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σοβαρό το πρόβλημα από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των αγριόχοιρων

"Σε σοβαρό πρόβλημα έχει αναδειχθεί η ανεξέλεγκτη εξάπλωση των αγριόχοιρων σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας.

Από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες καταφθάνουν στην έδρα έγγραφα, από φορείς και συλλόγους, στα οποία επισημαίνεται ότι έχει οξυνθεί ιδιαίτερα το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα σε όλο και περισσότερες περιοχές και εκφράζεται το αίτημα να επιτραπεί το κυνήγι του αγριόχοιρου".

Δήμος Δυτικής Μάνης: Θα απομακρυνθούν το επόμενο διάστημα τα σκουπίδια από το σημείο

Θέμα χρόνου είναι να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι κάδοι σκουπιδιών από το παραθαλάσσιο σημείο, δηλώνει στο MessiniaLive ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Χρηστέας. Ο χώρος επιλέχτηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως μας είπε, μεταφέροντας δυστυχώς όλα τα σκουπίδια της Καρδαμύλης στο παραλιακό μέτωπο.

Τα συγκεντρωμένα σκουπίδια ακριβώς δίπλα στον παραλιακό δρόμο αποτελούν "πόλο έλξης" για τα αγριογούρουνα που κάθε βράδυ κάνουν επέλαση στους κάδους, στην προσπάθειά τους  να βρουν τροφή

Το επόμενο διάστημα αναλαμβάνει εργολάβος που θα τα μεταφέρει σε χώρο μεταφόρτωσης, που θα αδειοδοτηθεί, στο Σταυροπήγιο. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη για την αδειοδότηση του χώρου και την ανάθεση σε εργολάβο του έργου μεταφοράς των σκουπιδιών, ώστε να διαχειριστούν προσωρινά το πρόβλημα με τους τόνους των σκουπιδιών που συσσωρεύονται ιδιαίτερα στη θέση Κολοκοτρώνη στο Φρύγανο Νεοχωρίου, έως ότου προχωρήσει η κεντρική διαχείριση των σκουπιδιών της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μ.Π.

Δημοφιλέστερα

To Top