ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγριο ξύλο στα Δικαστήρια Καλαμάτας- Απέδρασε με τις χειροπέδες ο κατηγορούμενος

ΤΟΥΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΤΑΝ

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν το μεσημέρι λίγο μετά τις 15.30 στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.
Ένας 27χρονος υπόδικος Ρομά κατάφερε κατά την μεταγωγή του απο τα Δικαστήρια στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, να ξεφύγει απο τους αστυνομικούς που τον μετέφεραν και να αποδράσει μαζί με τις χειροπέδες(!) και τη συνδρομή και βοήθεια 12 με 15 άλλων Ρομά που είχαν έρθει προς συμπαράσταση.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος Ρομά βρέθηκε το μεσημέρι έξω απο το γραφείο του ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο του, έχοντας παραβιάσει τους όρους από την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, και η οποία ήταν 6 χρόνια φυλάκιση για κλοπές στη Βέργα, με τον ίδιο να είναι υπότροπος.

Ο Ρομά βρέθηκε μαζί με τον δικηγόρο του Αθηνών Μ.Μ. να απολογηθεί, και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε να προφυλακιστεί.

Οι παριστάμενοι δύο αστυνομικοί αμέσως του φόρεσαν χειροπέδες, και μόλις βγήκε ο δικηγόρος του να ενημερώσει τους συγγενείς και φίλους που περίμεναν έξω από το γραφείο, αυτοί στο άκουσμα της απόφασης εξαγριώθηκαν και άρχισαν να γρονθοκοπούν τον δικηγόρο, κατηγορώντας τον ότι τους είχε ... υποσχεθεί πως ο 27χρονος δεν θα προφυλακιζόταν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους, οι δύο αστυνομικοί δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση και αντί να καλέσουν ενισχύσεις και να φυγαδεύσουν τον υπόδικο από το ασανσέρ του δικαστικού Μεγάρου προς το υπόγειο, και από εκεί να έμπαινε σε περιπολικό για να οδηγηθεί στα κρατητήρια, επέλεξαν να τον βγάλουν από την κανονική πόρτα και να τον περάσουν μπροστά στο εξαγριωμένο πλήθος των συγγενών και φίλων του, που ήδη είχαν χτυπήσει τον δικηγόρο του.
Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος τους, αφού βρέθηκαν και αυτοί στο "μάτι του κυκλώνα", και δέχτηκαν επίθεση από περίπου 15 φίλους και συγγενείς του υπόδικου Ρομά, με αποτέλεσμα αυτός να απελευθερωθεί από τα χέρια τους και να αποδράσει, φορώντας τις χειροπέδες στα χέρια του!

Το περιστατικό είναι απίστευτο αλλά δεν είναι πρωτοφανές σύμφωνα πάντα με τους ίδιους δικηγορικούς κύκλους, αφού έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν παρόμοια περίπτωση (22 Μαρτίου 2017), αλλά πιο σοβαρή με έναν κατηγορούμενο για απόπειρα βιασμού να επιτίθεται με μαχαίρι στους αστυνομικούς, ο αδερφός του χειροδίκησε εναντίον αστυνομικού, αλλά τότε η Ομάδα ΔΙΑΣ είχε παρέμβει και συνέλαβε τον δράστη της επίθεσης...
Ο υπόδικος Ρομά μέχρι αυτήν την ώρα διαφεύγει της σύλληψης.., με την ΕΛΑΣ να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Άγριο ξύλο στα Δικαστήρια Καλαμάτας- Απέδρασε με τις χειροπέδες ο κατηγορούμενος
To Top