ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγορά Καλαμάτας: Με τάξη, ασφάλεια και πειθαρχία τα ψώνια της Μ. Εβδομάδας

ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ - ΚΑΛΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Καλή ήταν και σήμερα το πρωί η εικόνα των αγορών της Καλαμάτας, τόσο της Δημοτικής όσο και της υπαίθριας Λαϊκής στο βόρειο πάρκινγκ.
Αρκετός κόσμος προτίμησε να κάνει τα ψώνια του στην Κεντρική αγορά Καλαμάτας και στην υπαίθρια λαϊκή, που λειτούργησε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας. Όλοι οι επαγγελματίες έχουν πλέον εναρμονιστεί με τα μέτρα, οι πάγκοι στήνονται σε απόσταση 5 μέτρων ενώ υπάρχουν και ταμπέλες που ενημερώνουν τους πελάτες να τηρούν αποστάσεις.

Σε καμία περίπτωση η Λαϊκή της Καλαμάτας, δεν παρουσίασε την εικόνα που βλέπουμε σε άλλες Λαϊκές της χώρας, κι αυτό γιατί έχει γίνει καλή προετοιμασία από το ΔΣ της ΚΑΚ και τον Δήμο Καλαμάτας αλλά και από τους ίδιους του επαγγελματίες, που μοχθούν για το μεροκάματο και δεν θέλουν να το στερηθούν.

Οι μεγάλες αποστάσεις που έχουν τηρηθεί αλλά και η γενικότερη ευρυχωρία που υπάρχει, βοηθάνε τον κόσμο να ψωνίζει χωρίς προβλήματα και συνωστισμό, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η δραστηριοποίηση των παραγωγών σε μόνα - ζυγά. Ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις συνωστισμού γύρω από πάγκους και την λύση έδιναν οι ίδιοι οι επαγγελματίες, εξυπηρετώντας ανα δύο άτομα και με ουρά αναμονής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τις 12:30 άρχισαν να "μαζεύουν" τους πάγκους αφού ξεπούλησαν τα προϊόντα που είχαν φέρει.

Οι τιμές είναι σε πολύ καλά επίπεδα, υπάρχει ποικιλία και αφθονία προϊόντων, ενώ η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί από τη μεγάλη Δευτέρα και μετά.

Τα ψώνια του στην αγορά έκανε όπως συνηθίζει και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έδωσε τα εύσημα για την λειτουργία της αγοράς στον Πρόεδρο της ΚΑΚ Τάσο Αγγελή, έχοντας ο ίδιος εικόνα μετά την επίσκεψη του.

To Top