ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγωνία για την Κική Δημουλά – Στο νοσοκομείο μετά από ανακοπή

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η σπουδαία Μεσσήνια ποιήτρια Κική Δημουλά μετά από ανακοπή που υπέστη. Νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δύσκολες ώρες για την Κική Δημουλά, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,υπέστη ανακοπή καρδιάς και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η 89χρονη Κική Δημουλά παραμένει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής μετά από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη κι οι γιατροί δίνουν μάχη να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία.

Η Κική Δημουλά είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης. Το πατρικό της όνομα είναι Βασιλική Ράδου. Γεννήθηκε από Μεσσήνιους γονείς – η μητέρα της ήταν το γένος Καλαμαριώτη και καταγόταν από τη Μεσσήνη – στην Αθήνα.
Τιμήθηκε το 1972 με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Το λίγο του κόσμου, το 1989 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Χαίρε ποτέ και το 1995 με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή Η εφηβεία της λήθης. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Ισπανικά, στα Ιταλικά, στα Πολωνικά, στα Βουλγαρικά, στα Γερμανικά και στα Σουηδικά.
Το 2012 της δόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης της Μεσσήνης, στο πλαίσιο της ανακήρυξής της ως επίτιμης δημότισσας Μεσσήνης.

Αγωνία για την Κική Δημουλά – Στο νοσοκομείο μετά από ανακοπή
To Top