ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγνωστοι έκλεψαν εκατοντάδες υδρόμετρα από τις αποθήκες της ΔΕΥΑΚ

Άγνωστοι εισέβαλαν νωρίς χθες το βράδυ στις αποθήκες της ΔΕΥΑΚ, που βρίσκονται δίπλα από το εργοτάξιο του ΜΟΡΕΑ, και έκλεψαν εκατοντάδες παλιά υδρόμετρα που φυλάσσονταν εκεί προς εκποίηση.

Η σπείρα διαρρηκτών γνώριζε, όπως όλα δείχνουν ότι βρίσκονταν εκεί τα υδρόμετρα, και είχαν έρθει οργανωμένοι. Είχαν μαζί τους μεγάλα σακιά, στα οποία φόρτωναν τα υδρόμετρα, και στη συνέχεια τα τοποθετούσαν σε φορτηγάκι που είχαν σταθμεύσει απ’έξω. Υπολογίζεται ότι ήταν πάνω από 3 άτομα, καθώς λείπει μεγάλος αριθμός υδρομέτρων. Εκτιμάται επίσης ότι, αφού τα υδρόμετρα ήταν παλιά και είχαν αποσυρθεί από παροχές σπιτιών, σκοπός των δραστών ήταν να τα πουλήσουν με το κιλό ως μέταλλο.

TOYΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ…ΤΙΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ!

Κατά τη διάρκεια της διάρρηξης και της κλοπής οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι οι κινήσεις τους καταγράφονταν από κάμερα ασφαλείας που υπήρχε στην αποθήκη, και τότε μπήκαν στον χώρο που υπήρχε το καταγραφικό– σπάζοντας ένα μικρό παράθυρο- και το έκλεψαν μαζί με την κάμερα ασφαλείας, καθώς και 2 κεντρικές μονάδες υπολογιστών.Τότε ακριβώς ( ώρα 21.07) ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και αυτό τους απέτρεψε από το να συνεχίσουν το έργο τους…
Διέφυγαν βιαστικά αφήνοντας στην αποθήκη κάποια άδεια σακιά. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, που έλεγξε τον χώρο και πήρε αποτυπώματα, ωστόσο ακόμα επίσημα δεν έχει καταγραφεί ο αριθμός των υδρομέτρων που εκλάπησαν.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Στις 14.30 σήμερα το μεσημέρι συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου τα μέλη του Δ.Σ. να εκτιμήσουν την κατάσταση, και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος εξουσιοδοτήθηκε και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Σύμφωνα με το κ. Βεργόπουλο το κόστος των κλοπιμαίων (καταγραφικό, κάμερα και 2 υπολογιστές) εκτιμάται γύρω στα 3.000 ευρώ, ενώ είναι ακόμα αδιευκρίνιστος ο αριθμός των υδρομέτρων που εκλάπησαν, καθώς όπως μας δήλωσε μπορεί να είναι μερικές εκατοντάδες μπορεί όμως να είναι και πολύ περισσότερα.
Μ.Π.

Άγνωστοι έκλεψαν εκατοντάδες υδρόμετρα από τις αποθήκες της ΔΕΥΑΚ
To Top