Βιβλίο

«Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο»: Με επιτυχία το αφιέρωμα στη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη

«Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο»- Αφιέρωμα στη Μαρία Παπαγιάννη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 4 Απριλίου, η αφιερωματική εκδήλωση στη Μαρία Παπαγιάννη με τίτλο «Με τα μέσα μάτια», στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης της φιλαναγνωσίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας «Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τα δύο πειραματικά σχολεία της πόλης μας, το 10ο Δημοτικό και το 7ο Γυμνάσιο. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής του 7ου πειραματικού Γυμνασίου, Ιωάννης Κατακατσιάνης, η Πρόεδρος του Ε.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και Αντιδήμαρχος, Πιπίνα Κουμάντου και η Διευθύντρια της βιβλιοθήκης, Μάγδα Σουλιώτη.

Η συγγραφέας συνομίλησε με τις εκπαιδευτικούς Άλκη Δίμιζα (7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας) και Φίλη Ντόγκα (10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας), διαβάστηκαν αποσπάσματα των βιβλίων της από μαθητές των δύο σχολείων και παράλληλα παρουσιάστηκαν έργα που δημιουργήθηκαν από τα παιδιά με αφορμή την ανάγνωση των βιβλίων.

Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκης και το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις.

To Top