Τροφή για σκέψη

Αγανάκτησε ο Θέμελης: “Ανεπαρκέστατες υποδομές, ελλιπής φύλαξη και απουσία λεωφορειακών συνδέσεων” τα “αγκάθια” στην Αρχαία Μεσσήνη

Tι αναφέρει σε ανάρτησή του ο καθηγητής αρχαιολογίας-“ψυχή” της Αρχαίας Μεσσήνης, Πέτρος Θέμελης

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ. Πανοραμική άποψη (από τον ταλαντούχο Κ. Ξενικάκη) του Ασκληπιείου της αρχαίας Μεσσήνης, μνημείου εμβληματικού, ενταγμένου αρμονικά στο φυσικό μεσογειακό περιβάλλον της περιοχής, μέσα στο τεράστιο οικολογικό αρχαιολογικό πάρκο της αρχαίας Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αποτέλεσμα σκληρής εργασίας πολλών ετών εκ μέρους της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Το συγκρότημα του Ασκληπιείου σε συνδυασμό με το σύνολο των αρχαιολογικών μνημείων του χώρου και σε συνομιλία με την αλώβητη Φύση γύρω του, έλκει επισκέπτες από όλο τον κόσμο οι οποίοι αφήνουν γοητευμένοι τα γραπτά επαινετικά τους σχόλια.

Φαίνεται ωστόσο ότι τα πολλαπλά θετικά στοιχεία αυτού του αρχαιολογικού πάρκου, του οποίου η λειτουργία έχει παραδοθεί στο κράτος από την Εταιρεία, ήδη από το 2000, δεν είναι αρκετά να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των αρμοδίων φορέων ώστε να σκύψουν, τουλάχιστον, πάνω στις επιτακτικές ανάγκες όπως είναι οι ανεπαρκέστατες υποδομές στο οδικό δίκτυο, η απουσία λεωφοριακών συνδέσεων από Καλαμάτα και Μεσσήνη (=Νησί) και η πρωτόγννωρη ανεπάρκεια φυλακτικού προσωπικού για την στοιχειώδη ημερήσια και τη νυκτερινή φύλαξη.

Αγανάκτησε ο Θέμελης: “Ανεπαρκέστατες υποδομές, ελλιπής φύλαξη και απουσία λεωφορειακών συνδέσεων” τα “αγκάθια” στην Αρχαία Μεσσήνη
To Top