ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από την παράταξη Μάκαρη

Μια αναλυτική επιθεώρηση-αυτοψία έγινε σήμερα το μεσημέρι στους δημοτικούς συμβούλους και στον επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσίων του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλη Τζαμουράνη, στους χώρους του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Τα μέλη της παράταξης επιθεώρησαν όλους τους χώρους του Μεγάρου, από τα υπόγεια μέχρι και την ταράτσα, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών για την αποκατάσταση των κακοτεχνιών και των προβλημάτων που έχει παρουσιάσει το κτήριο. Έχουν ξεκινήσει παράλληλα και οι μελέτες για τη διαρρύθμιση του χώρου, προκειμένου να στεγαστεί εκεί η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα έχουν προγραμματιστεί. Προβλέπεται να κατασκευαστεί “πατάρι” στις ψηλοτάβανες αίθουσες και να γίνει χρήση των αποδυτηρίων των καλλιτεχνών. Κι όλα αυτά θα γίνουν με δάνειο 500.000 ευρώ που θα λάβει ο Δήμος Καλαμάτας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Μάκαρης, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας κόστισε 15.000.000 ευρώ και δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα στην ολότητά του, καθώς έχει “τεράστια θέματα”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Ο ανάδοχος προέβη-κατόπιν και δικών μας πιέσεων- σε επιδιορθώσεις που θα πιστοποιηθούν από τη γερμανική εταιρεία TUV, για να έχουμε το αίσιο αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το Μέγαρο Χορού και στη συνέχεια να εξετάσουμε την αξιοποίηση στην ολότητά του”.

Όπως δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης, ο σχεδιασμός για μετεγκατάσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας εντός των χώρων του Μεγάρου έγινε εκ των υστέρων- δεν είχε προβλεφθεί από την αρχή- με αποτέλεσμα τώρα να απαιτείται εσωτερική διαρρύθμιση του χώρου, προκειμένου να διαμορφωθούν οι αίθουσες χοροδιδασκαλίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει πάρει δάνειο 500.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη μεταστέγαση της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας από το Ζουμπούλειο Μέγαρο, που βρίσκεται σήμερα, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα μέρος από το δάνειο του 1.600.000 ευρώ για την αποπεράτωση αθλητικών υποδομών(γήπεδα) και νέων έργων στον Δήμο Καλαμάτας.

Οι εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων της Σχολής βρίσκονται “σε εμβρυικό στάδιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, αποκατάσταση των ζημιών βρίσκεται σε ικανοποιητικό στάδιο, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του Βασίλη Τζαμουράνη, ωστόσο απαιτείται η πιστοποίηση από την γερμανική εταιρεία για την καλή εκτέλεση των εργασιών.

Ο Μανώλης Μάκαρης επεσήμανε ότι έχει γίνει πολλάκις καταστρατήγηση των προθεσμιών που κατά καιρούς έχουν δοθεί, με συνεχείς παρατάσεις στον ανάδοχο του έργου, “πράγμα που το έχουμε καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο”, ωστόσο η παράταξη του ευελπιστεί να έρθει η πιστοποίηση από την ΤUV, ώστε να ξεμπλοκάρει και η αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και η λειτουργία του όλο τον χρόνο και όχι μόνο μερικές ημέρες.

Μαίρη Περδικέα

To Top