ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοκτόνησε 75χρονος έξω από Παιδικό Σταθμό στο κέντρο της Καλαμάτας!

Τέλος στη ζωή του έδωσε πριν από λίγη ώρα ένας 75χρονος στο κέντρο της Καλαμάτας στην οδό Ασκληπιού και Βασιλίσσης Σοφίας έξω από τον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.

Συγκεκριμένα λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί ο 75χρονος τύλιξε μία καραμπίνα σε μία κουβέρτα από το σπίτι του, που βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από τον Παιδικό Σταθμό και πήγε έξω ακριβώς, όπου και αυτοκτόνησε.
Η δασκάλα του Παιδικού Σταθμού ήταν αυτήκοος μάρτυρας στο περιστατικό και ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε τον αυτόχειρα.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της τα παιδιά ευτυχώς ήταν μέσα στον Παιδικό Σταθμό και έκαναν πρόβες για την καλοκαιρινή τους γιορτή όταν ακούστηκαν απ’έξω δύο δυνατοί κρότοι.
Οι κρότοι προέρχονταν ακριβώς δίπλα από το αυτοκίνητο της δασκάλας που ήταν παρκαρισμένο στην είσοδο του Παιδικού Σταθμού.
Η ίδια αναρωτώμενη τι είχε συμβεί και προκαλέσει αυτό το θόρυβο κινήθηκε προς το αυτοκίνητό της και εκεί κάνοντας έναν έλεγχο περιμετρικά του αυτοκινήτου της αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα.
Ο 75χρονος ήταν πεσμένος στο έδαφος, μέσα σε μια λίμνη αίματος καθώς είχε αυτοπυροβοληθεί στο στήθος. Μάλιστα, η σφαίρα είχε καρφωθεί στο λάστιχο του αυτοκινήτου της δασκάλας, καθώς ήταν λίγα εκατοστά δίπλα στον 75χρονο.

Στον τόπο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η ομάδα Δίας και η ομάδα Ανάκρισης της Αστυνομίας.
Ο άτυχος 75χρονος Κ.Χ. με καταγωγή από το Αριοχώρι ήταν συνταξιούχος, πρώην εργαζόμενος ως φύλακας στο παλιό νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει γνωστή την απόφασή του να φύγει από τη ζωή και η οικογένειά του είχε θορυβηθεί.
Η κόρη του που ειδοποιήθηκε αμέσως έσπευσε στο σημείο όπου αντίκρισε τον πατέρα της νεκρό και σοκαρίστηκε…
Με τρόμο προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε γίνει…
Πως βρήκες το κουράγιο και το έκανες,πατέρα;” φώναζε κλαίγοντας με λυγμούς.
Το σοκ για την οικογένεια και τους οικείους του ήταν μεγάλο. Ο 75χρονος το τελευταίο διάστημα είχε προειδοποιήσει ότι θα προέβαινε στο απονενοημένο διάβημα, αλλά κανείς δεν περίμενε αυτή την κατάληξη.

Μαρτυρία συγχωριανού του από το Αριοχώρι

“Δυστυχώς, το’πε και το’κανε ο κυρ Κώστας. Πούλησε ότι είχε και δεν είχε – με πρώτο το αυτοκίνητό του και επαναλάμβανε διαρκώς τις τελευταίες ημέρες την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Δυστυχώς, το’ κανε”.
Οι φίλοι και οι γνωστοί του τον περιγράφουν ως “ήσυχο άνθρωπο, αλλά τελευταία κάτι τον απασχολούσε και ήταν συνεχώς πιεσμένος”.

To Top