ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί είναι οι 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλαμάτας που υπέγραψαν για την ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής-Τη Δευτέρα το θέμα στο Δ.Σ.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατόπιν αιτήματος 20 δημοτικών συμβούλων, το θέμα της ανάδειξης των αρχαιοτήτων της πλατείας Υπαπαντής στο πλαίσιο της ανάπλασης της πλατείας. Η συνεδρίαση δεν θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, αλλά δια ζώσης στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, μετά από αρκετό καιρό, και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μια εβδομάδα, στις 2 Σεπτεμβρίου, 20 δημοτικοί σύμβουλοι από 5 παρατάξεις της Αντιπολίτευσης υπέγραψαν αίτημα να έρθει το φλέγον θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο  Καλαμάτας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ 20 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Προς τον Πρόεδρο Του Δ.Σ. Καλαμάτας

 

Κύριε Πρόεδρε

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη της πόλης μας το ζήτημα της ανάδειξης των αρχαίων, που έχουν από το παρελθόν εντοπισθεί στο νοτιοανατολικό τμήμα του χώρου της πλατείας του Ι. Ν. Υπαπαντής  του Σωτήρος.

Αφού λάβαμε  λοιπόν υπόψη μας:

1.Το  πάνδημο ενδιαφέρον των συνδημοτών μας για το σημαντικό αυτό ζήτημα

2.Την δημιουργία διαδικτυακά κίνησης με περίπου 3000 υπογραφές υπέρ της ανάδειξης των αρχαιοτήτων στο χώρο  της πλατείας Υπαπαντής

3.Τις δηλώσεις της κ. Υπουργού Πολιτισμού κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην πόλη μας αναφορικά με το ζήτημα και τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν

4.Τις απόψεις προσωπικοτήτων σχετικά με την ανάγκη αποκάλυψης και ανάδειξης των αρχαίων που έγιναν γνωστές από τα ΜΜΕ

5.Τις δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου αναφορικά με την τύχη της χρηματοδότησης του έργου « Ανάπλαση Ιστορικού κέντρου Καλαμάτας Γ’ φάση(Πλ. Υπαπαντής)  που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΠΕΠ Πελοποννήσου(ΕΣΠΑ)

Ζητάμε

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 67 παραγρ.2 του Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το αρθ 74 του ν.4555/2018 να φέρετε άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα με τίτλο «Ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρίσκονται σε κατάχωση στο  χώρο της πλατείας του Ι. Ν. Υπαπαντής του Σωτήρος της Καλαμάτας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού κέντρου Καλαμάτας Γ’ φάση(Πλ. Υπαπαντής

Για την πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση του Δ.Σ. αλλά και των συνδημοτών μας παρακαλούμε να προσκαλέσετε προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος τον επίτιμο Δημότη Καλαμάτας εγνωσμένου κύρους Καθηγητή κ.Πέτρο Θέμελη επικεφαλής των ανασκαφών της Αρχαίας Μεσσήνης, την Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ.Ευαγγελία Μηλίτση,  τον εκπρόσωπο του μελετητικού γραφείου που συνέταξε την μελέτη της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας (Γ’ φάση-Πλ. Υπαπαντής) Αρχιτέκτονα κ.Γεώργιο Αλμπάνη και ένα εκπρόσωπο της διαδικτυακής κίνησης υπέρ της ανάδειξης των αρχαίων της  Πλ.Υπαπαντής.

Οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την κοινή εισήγηση: EISHGHSH

 

 

Αυτοί είναι οι 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλαμάτας που υπέγραψαν για την ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής-Τη Δευτέρα το θέμα στο Δ.Σ.
To Top