ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό το Επιμελητήριο θέλουμε, κι όχι αυτό που “σκίζει τις προσφορές”….

Σε λίγες ώρες θα στηθούν οι κάλπες για τις Eπιμελητηριακές εκλογές στη Μεσσηνία για έναν θεσμό απαξιωμένο, όπως παραδέχτηκε ακόμα κι ο απερχόμενος πρόεδρός του, και για έναν φορέα που τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί με την ανυποληψία, την αναποτελεσματικότητα, τα τραγελαφικά γεγονότα και τα επεισόδια που κατά καιρούς έχουν συμβεί στις συνεδριάσεις του που μέχρι και η Αστυνομία κατέγραψε…

Σε αυτές τις επιμελητηριακές εκλογές κατέρχονται ως γνωστόν δύο συνδυασμοί: το “Νέο Επιμελητήριο” με επικεφαλής τον Γιώργο Γκούμα και η “Μεσσηνία καινοτομία” με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ξυγκώρο, δύο επιχειρηματίες του εξαγωγικού κυρίως τομέα, που ως προσωπικότητες κατάφεραν και συγκέντρωσαν και οι δύο περισσότερους από 100 συμβούλους για να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια τους.

Μένει φυσικά να διαπιστώσουμε πόσοι από αυτούς ενσωματώθηκαν για να προσφέρουν πραγματικά και να ενημερώσουν το εκλογικό σώμα για τις θέσεις τους και πόσοι μπήκαν για να αυξηθεί η λίστα για λόγους εντυπωσιασμού, αφού κατά το παρελθόν έχουμε δει και υποψήφιους που δεν παίρνουν ούτε την ψήφο τους!

Ποιός θέλει τέτοιο Επιμελητήριο;
Τους λόγους για τους οποίους έφτασε σε αυτήν την απαξίωση το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αν προσπαθήσουμε να τους απαριθμήσουμε πρώτον θα κουράσουμε γιατί είναι πολλοί και δεύτερον θα ανακυκλώνουμε μία συζήτηση που τελειωμό δεν έχει, αφού κάθε ένας σύμβουλος που έχει περάσει από τον θεσμό έχει και μία διαφορετική άποψη και ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον χωρίς ίχνος συνήθως αυτοκριτικής.

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε συνεδριάσεις κρίσιμες για σοβαρά θέματα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και σήμερα με αφορμή συγκεκριμένες τοποθετήσεις μελών που κατείχαν σημαντικές θέσεις στην απερχόμενη διοικητική ομάδα του Επιμελητηρίου, για την καλύτερη ενημέρωση πριν από τις εκλογές των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Μεσσηνίας, αφού ως γνωστόν “μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”, δίνουμε στην δημοσιότητα ένα βίντεο από αυτά που είναι ενδεικτικά της απαξίωσης που έχει γνωρίσει ο θεσμός από τα μέλη που είχαν θέση ευθύνης. Και μιλάμε για το Προεδρείο, την ΕΤΑΠ και την Διοικούσα επιτροπή.

Καταγγελία Κωστόπουλου: “Σκίσατε τις προσφορές και πήρατε την δουλειά των 30.000 ευρώ”!

Και όταν μιλάει η εικόνα και ο ήχος τα σχόλια είναι περιττά… Πέραν του γεγονότος ότι στα Πρακτικά των συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, τα λεχθέντα καταγράφονται με … φίλτρο ή με παραλλαγές κατά το δοκούν…
Επειδή ορισμένοι είναι τιμητές της διαφάνειας και επιδιώκουν με ανοιχτές επιστολές και τοποθετήσεις τον άμεσο επηρεασμό του εκλογικού σώματος των επιχειρηματιών- λίγες ώρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, γεγονός που είναι απαράδεκτο και με τον τρόπο και με το ύφος που γίνεται- αντί να καθίσουν και να αναλογιστούν τις σοβαρές ευθύνες που έχουν οι ίδιοι για το κατάντημα του Επιμελητηρίου, είναι ώρα να ενημερωθούν ιδίοις όμμασι και χωρίς μεσάζοντες όλοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που επέλεξαν να κατέβουν, και όλοι οι υπόλοιποι, μήπως και αλλάξει το καθεστώς της παντελούς έλλειψης στόχων επιχειρηματικότητας.

Στο βίντεο (19/11/2015) ο οικονομικός επόπτης και σύμβουλος Γιώργος Κωστόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ξεκάθαρα οτι η διαδικασία ανάληψης έργου έγινε με ανήθικο και παράνομο τρόπο, αφού όπως δηλώνει χαρακτηριστικά “σκίστηκαν οι προσφορές και την δουλειά ύψους 30 χιλιάδων ευρώ την ανέλαβε μέλος της διοικούσας επιτροπής τον οποίο και κατονομάζει”.

Το να διαθέτει ένας δημοσιογράφος αρχείο είναι ευλογία, γιατί μπορεί να αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο γεγονότα που πολλοί αμφισβητούν ή παρουσιάζουν κατά το δοκούν με σκοπό να παραπλανήσουν το εκλογικό σώμα και να διεκδικήσουν οι ίδιοι διάφορα οφέλη.

Ποιός νέος ταυτίζεται με αυτές τις πρακτικές;
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τις αντιδράσεις του αδέσμευτου, καθαρού και φιλόδοξου νέου επιχειρηματία που αποφάσισε να συμμετάσχει σε έναν συνδυασμό που παίρνει στην πλάτη του αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, αφού στο βίντεο θα αναγνωρίσει πρόσωπα που διεξάγουν αυτή την ώρα προεκλογικό αγώνα για να έρθουν ξανά στα πράγματα και πιθανόν να διενεργήσουν εκ νέου διαγωνισμούς με την μέθοδο που περιγράφει ο κύριος Κωστόπουλος…

Γιατί δεν προχώρησαν οι καταγγελίες;

Είναι απορίας άξιον γιατί ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν προχώρησε στη νόμιμη οδό για να ισχυροποιήσει και να αποδείξει τα όσα καταμαρτυρεί, καθώς επίσης δεν υπήρξε από την άλλη πλευρά ούτε μία αντίδραση
Το δε Προεδρείο απλά παρατηρεί, ανήμπορο να αντιδράσει, αφού έχει χάσει ήδη την δύναμή του και οι σύμβουλοι εμφανίζονται σπανίως, έχοντας αντιληφθεί τι γίνεται στον θεσμό.
Και την ευθύνη την έχουν άπαντες οι …Ευαγγελιστές της κάθαρσης και της διαφάνειας, που ζητάνε ποινικό μητρώο από άλλους, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση. Τόση υποκρισία.

Και όταν έρχονται τόσο σοβαρές καταγγελίες στο Σώμα του Επιμελητηρίου και δεν υπάρχει καμία αντίδραση δύο πράγματα συμβαίνουν: ή όλοι έχουν αποκτήσει ανοσία και “μιθριδατισμό” από παρόμοια φαινόμενα, ή δεν είχαν την τόλμη και τη δύναμη να τα αποκαλύψουν μέχρι τέλους.

Νέοι άνθρωποι, νέοι επιχειρηματίες, νέες αντιλήψεις
Το Επιμελητήριο έχει ανάγκη την ενεργοποίηση νέων ανθρώπων που θα στηρίξουν με την συνεισφορά τους την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, για να γίνει το Επιμελητήριο ο πραγματικός σύμμαχος της επιχείρησης, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σε ένα βιώσιμο περιβάλλον, δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν ενεργά και κυρίως να έχουν όφελος από αυτό.
Κι όταν λέμε νέοι, δεν αναφερόμαστε μόνο στην ηλικία αλλά και στις αντιλήψεις. Γιατί υπάρχουν πολλοί νέοι που κουβαλάνε το παλιό και αδυνατούν να αποτινάξουν τα βαρίδια, λες και κάτι τους κρατάει

Το προηγούμενο καθεστώς διοίκησης, με τον τρόπο που δημιουργήθηκε μετά από διάφορες ανωμαλίες και αθέμιτες συνεργασίες, κατάφερε να λειτουργεί για σχεδόν πέντε χρόνια ως ένα κλειστό κλαμπ που τα λίγα μέλη της διοίκησης απολάμβαναν άμεσα ή έμμεσα οφέλη, τα οποία δεν είναι της παρούσης να καταγράψουμε, αλλά έχοντας κάνει μια έρευνα, δεν είναι και αμελητέα για να τα αναφέρουμε…
Κι επιτέλους ας γίνει ένας οικονομικός έλεγχος σε βάθος χρόνου για να δούμε τι έχει γίνει.

Λέμε όχι στους παλαίμαχους επιμελητηριακούς!

Αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν πλέον να δώσουν τίποτα στον επιχειρηματικό κόσμο, ούτε ως διοίκηση ούτε ως απλά μέλη, οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες που θα βρεθούν από αύριο μπροστά στις κάλπες θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους που θα δώσουν την ψήφο τους και ποιός είναι ο κατάλληλος για να διαχειριστεί τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν τα επόμενα χρόνια.
Αυτόν που με το πρόγραμμά του τους έπεισε ότι μπορεί και ότι αξίζει να τον εμπιστευτούν.
Αυτόν που έχει αποτινάξει τα βαρίδια και τους παλαίμαχους συνταξιούχους, που μόνο διχόνοια και έριδες σκορπίζουν.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πρέπει επιτέλους να γυρίσει σελίδα και να επανέλθει σε ορθή πορεία, με όραμα, με πρόγραμμα, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και να μην αφήσει την τύχη του σε μαθητευόμενους μάγους και σκελετούς αδιαφάνειας και ανούσιας αμετροέπειας.
Να εκλέξει νέα πρόσωπα που θα δώσουν και δεν θα πάρουν
Να εκλέξει επαγγελματίες που μοχθούν καθημερινά και είναι ενωτικοί και φιλόδοξοι.
Να δώσει ξανά κύρος στον θεσμό και να λειτουργεί με διαφάνεια και όχι με παρέες και συμφέροντα

Το ιστορικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας πρέπει να σταθεί στο ύψος του και να ανανεωθεί, με μια διοικητική ομάδα που θα έρθει για να ενώσει, να συνθέσει και όχι για να διχάσει.

Υπάρχουν δεκάδες επαγγελματίες που μπορούν να αναδειχθούν και να αναδείξουν τις πολλές δυνατότητες της επιχειρηματικότητας.
Το παλιό το είδαμε, το ζήσαμε και το αποχαιρετάμε…

Μερικά ακόμα ενδεικτικά ντοκουμέντα από την συνεδρίαση της 19ης Νοεμβρίου 2015 που συζητήθηκε ο προυπολογισμός!
Φαίνεται ξεκάθαρα ποιοί ψήφισαν ΝΑΙ στο κουκούλωμα…

To Top