ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι το νέο σύμβολο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ

Συμβολίζει τις πέντε συνεργαζόμενες “συνιστώσες” της

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της. Αυτό είναι το νέο της έμβλημα όπως παρουσιάστηκε στο συνέδριο:

To νέο σύμβολο απεικονίζει πέντε προφίλ προσώπων, με το βλέμμα στραμμένο,προς τα αριστερά, το ένα δίπλα στο άλλο.

Το λογότυπο αποτελείται από πέντε πρόσωπα σε διαφορετικούς χρωματισμούς, που παραπέμπουν στα “ανθρωπάκια” του Γαΐτη. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης), ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, απεικονίζονται κάτω από το κεντρικό σήμα.
Πρόκειται για μια απόπειρα απεικόνισης της πολυσυλλεκτικότητας που θέλει να έχει ο νέος φορέας. Τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος της ΔΗΣΥ εν όψει φθινοπώρου όταν και θα έχουμε νέες εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς. Ο καινούργιος φορέας της Κεντροαριστεράς, αναμένεται να συγκροτηθεί στο τέλος του έτους, αφού προηγουμένως εκλεγεί από τη βάση ο νέος αρχηγός τον Οκτώβριο.

Επίσης, η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα χρώματα, “θυμίζει” ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είναι φανερό, ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ ανήκει πια στην ιστορία…Τουλάχιστον όχι σε πρώτο πλάνο.

Άλλωστε η Φώφη Γεννηματά προανήγγειλε εκλογή αρχηγού από τη βάση με ανοιχτές διαδικασίες, νέο μητρώο μελών τον Οκτώβριο, και διεξαγωγή του συνεδρίου μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Είναι η δεύτερη φορά που το Πασοκ επιχειρεί μια τέτοιου είδους αλλαγή συμβόλου. Το 2014 πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του πολυτασικού πολιτικού σχήματος Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη αλλά στις ευρωεκλογές του 2014 δεν κατέβηκε ως αυτόνομο κόμμα. Παρ ‘όλα αυτά κατέβηκε ως αυτόνομο κόμμα στις εκλογές του Ιανουαρίου το 2015.
Ωστόσο στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 συμμετείχε στον πολιτικό συνασπισμό Δημοκρατική Συμπαράταξη όπου και εξελέγη τέταρτο κόμμα στο κοινοβούλιο. Ουσιαστικά τότε η “Ελιά” αποτέλεσε την ένωση όλων των Κεντροαριστερών για την αναγέννηση του πολιτικού αυτού χώρου, όπως είχε ανακοινωθεί από την Πρωτοβουλία των 58, τον Οκτώβριο του 2013.

Στη σημερινή ολοκλήρωση του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμμετείχαν 2.500 σύνεδροι.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη “αγκάλιασε” τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον Κώστα Σημίτη τον οποίο υπερασπίστηκε η κ. Γεννηματά, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Επιθέσεις στον πρωθυπουργό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τούς αξίζει, ματαιοπονούν”.
Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, η σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν προκρίνεται. “Μέρος της λύσης θα γίνουμε. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά στο συνέδριο που έδωσε το “παρών” ο επικεφαλής της ΝΔ, αφήνοντας ανοιχτές πόρτες συνεργασίας για το άμεσο μέλλον.
Για την ώρα πάντως, επισήμως, η κ. Γεννηματά προκρίνει την πολιτική των “ίσων αποστάσεων” μετά το νευρικό “όχι” της στο προσκλητήριο Τσίπρα.

To Top