ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθήκοντα του παραιτηθέντος αντιδημάρχου Δημόπουλου θα ασκεί ο Νίκας!

Προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους επικαλείται ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος και ζητά να γίνει αποδεκτή η παραίτησή του από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, και από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς επικαλείται στην επιστολή παραίτησής του “αύξηση των απαιτήσεων της δουλειάς του ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός” κάτι που δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά του.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης εδώ:
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ- ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΝΙΚΑ

Να σημειωθεί ότι η επιστολή έχει ημερομηνία Τετάρτη 30 Ιανουαρίου. Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου μέσα από διαρροές, και ο δήμαρχος σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης και προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

“Αποδεκτή έγινε από το Δήμαρχο η παραίτηση του Δημήτρη Δημόπουλου από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη λύπη του για την παραίτηση του κ. Δημόπουλου, ενός από τους καλύτερους Δημοτικούς Συμβούλους, μαζί με τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα αναλάβει και πάλι υπεύθυνη θέση για την προώθηση των θεμάτων του Δήμου.
Προς το παρόν, τα καθήκοντα του παραιτηθέντος Αντιδημάρχου ασκεί ο Δήμαρχος”

Με την ανακοίνωσή του αυτή φαίνεται ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας παίρνει πάνω του την ανασυγκρότηση της πόλης και τα τεχνικά έργα που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα και επιβεβαιώνει την πεποίθησή του, που εξέφρασε το Σάββατο στο MessiniaLIVE, ότι η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας μπορεί να ανταποκριθεί σθεναρά το επόμενο διάστημα παρά την απουσία του Δημήτρη Δημόπουλου.
Για τον οποίο, βεβαίως, ο δήμαρχος δεν κλείνει τις πόρτες, αφού ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος έχει την πλήρη στήριξή τού Νίκα, μιας και τον θεωρεί “από τους καλύτερους δημοτικούς συμβούλους”. Ο Παναγιώτης Νίκας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Δημήτρης Δημόπουλος θα επιστρέψει πολύ σύντομα σε υπεύθυνη θέση για την προώθηση των θεμάτων του Δήμου.

Αυτό αποδεικνύει και η ανάληψη των καθηκόντων του παραιτηθέντος αντιδημάρχου από τον ίδιο τον Παναγιώτη Νίκα, διαψεύδοντας προς το παρόν τα σενάρια για τη διάδοχη κατάσταση και την έντονη ονοματολογία που είχε αναπτυχθεί. Επιπλέον, αποδεικνύει ότι οι μεταξύ τους σχέσεις είναι αδιατάρακτες, καθώς υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, και ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παραίτηση Δημόπουλου σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με διατάραξη των σχέσεων με τον Παναγιώτη Νίκα.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Νίκας μέσα από την ανακοίνωση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αντικατάσταση στο μέλλον. Προς το παρόν, πάντως, τα καθήκοντα του παραιτηθέντος αντιδημάρχου αναλαμβάνει ο ίδιος ο δήμαρχος!

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Η επιστολή κινείται στο σύνηθες-τυπικό ύφος των επιστολών παραίτησης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του MessiniaLIVE, υπήρχαν πολλά προβλήματα συντονισμού, συνεννόησης και συνεργασίας στον τομέα των τεχνικών έργων του Δήμου Καλαμάτας για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει πληθώρα τεχνικών έργων που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, έργα που αφορούν τη “βιώσιμη αστική ανάπτυξη”, την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, πεζοδρομήσεις δρόμων στο κέντρο της πόλης και έργα που ήδη εκτελούνται, όπως ο ποδηλατόδρομος, σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 που έχει ανακοινώσει ο Δήμος, και όπως ο δήμαρχος έχει δηλώσει πρόσφατα “η πόλη θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο”.
Η θέση επομένως του αντιδημάρχου στον τομέα αυτόν είναι νευραλγική, και αυξημένων απαιτήσεων.

Γνωρίζοντας τον άνθρωπο Δημήτρη Δημόπουλο, που διακρίνεται από την υπομονή του, τον μειλήχιο χαρακτήρα του, την ευσυνειδησία και την αξιοπρέπεια με την οποία επιτελεί τα καθήκοντά του και φέρνει εις πέρας ό,τι αναλαμβάνει, πολλοί ήταν εκείνοι που ξαφνιάστηκαν στην είδηση της παραίτησής του.
Ο ίδιος επικαλείται προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, και όχι λόγους ξεκούρασης, όπως άφησε να εννοηθεί ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Μια τόσο ξαφνική λοιπόν παραίτηση είναι λογικό να προβληματίζει
Ωστόσο, η παραίτησή φαίνεται πως δεν έγινε εν θερμώ, αλλά κατόπιν σοβαρής σκέψης.


11/12/2017:οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Mπουζιάνης και Δημήτρης Δημόπουλος εκπροσώπησαν το Δήμο Καλαμάτας στο 2017 China (Xi’ An) – Greece Investment and Financing Trade Forum

11/12/2017 ήταν στην Κίνα. 30/1/2018 παραιτήθηκε…

Kαι μιλάμε για τον Αντιδήμαρχο που πριν λίγες εβδομάδες εκπροσώπησε επίσημα τον Δήμο Καλαμάτας σε σημαντική αποστολή στη Σι’Αν στην Κίνα μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη.

Το παρασκήνιο οργιάζει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του MessiniaLIVE στο νευραλγικό τομέα των Τεχνικών Έργων του Δήμου Καλαμάτας φαίνεται να υπάρχει πολυφωνία μηχανικών, που οδηγεί και σε έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης ως προς την εκτέλεση των τεχνικών έργων.
Υπήρχε μια δυσαρέσκεια, και αυτό το είχαμε διαπιστώσει από κάποιες απουσίες του Δημήτρη Δημόπουλου το τελευταίο διάστημα.
Παρόλο που ήταν εισηγητής του θέματος για την ανάπλαση της Ναυαρίνου,(θέμα που σήκωσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για “μείωση του φυσικού αντικειμένου” και “σαλαμοποίηση” του έργου) απουσίαζε από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, με την αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα να τον αναπληρώνει, ενώ δεν έδωσε το παρών ούτε στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις της Υπαπαντής.
Μόνο ως τυχαίες δεν μπορούν να εκληφθούν αυτές οι “απουσίες”, από έναν άνθρωπο που δεν μας έχει συνηθίσει να “απουσιάζει” σε θέματα τα έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας…

Καθήκοντα του παραιτηθέντος αντιδημάρχου Δημόπουλου θα ασκεί ο Νίκας!
To Top