ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ίδιο μπάτζετ το φετινό “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017”

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Πλαίσιο του “Πολιτιστικού καλοκαιριού 2017” ανακοίνωσε το μεσημέρι στο Νέο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μαζί με την Πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις” Αναστασία Μπελογιάννη, τον διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη και εκ μέρους των τοπικών κοινοτήτων από τα Λαίικα τον Κώστα Στυλιανοπούλο και από την Μαντίνεια την Εφη Καμπουγέρη.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει ήδη από τις 22 Ιουνίου με την παρουσίαση του προγράμματος του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και περιλαμβάνει αρκετές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις αλλά και παραδοσιακές διοργανώσεις, από τους κατά τόπους συλλόγους και φορείς, για να κρατάμε ζωντανή την παράδοση τα ήθη και τα έθιμά μας.

Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα κινείται στο γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, θα το λέγαμε συντηρητικό και έχει ενσωματώσει και κάποιες ιδιωτικές διοργανώσεις που έχουν αρωγό και υποστηρικτή το Δήμο Καλαμάτας.

Μεγαλύτερα ονόματα κατά γενική ομολογία – χωρίς να μειώνουμε κάποιον καλλιτέχνη – είναι αυτά των Πορτοκάλογλου, Κότσιρα, Μουζουράκη.

Κι όλα αυτά, αναμένοντας την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου για να υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες ημερομηνίες και φυσικά περισσότερες θέσεις για να μειωθεί το εισιτήριο και να απολαμβάνουν τις εκδηλώσεις περισσότεροι συμπολίτες μας και όχι μόνο…

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν προϋπολογισμό 36.000 ευρώ, ενώ πέρσι ήταν 35.000, άρα έχουμε μια μικρή αύξηση και θα κορυφωθούν στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με ίδιο μπάτζετ το φετινό “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017”
To Top