ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένο ιικό φορτίο κορωνοϊού ανιχνεύτηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας

Αναμενόμενη αύξηση μετά και τα 183 κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Μεσσηνία την προηγούμενη εβδομάδα, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίζονται στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, βάσει των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η τάση στο Νομό μας είναι ανοδική. Αυτό έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα εργαστηριακά αποτελέσματα από τα λύματα του Βιολογικού, σε δείγμα που ελήφθη την επίμαχη εβδομάδα (15 Ιουλίου) όπου διαπιστώνεται αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα.

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Ιουλίου 2021, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, στο πλαίσιο των τακτικών εβδομαδιαίων ελέγχων. Το δείγμα ελήφθη στις 15 Ιουλίου 2021.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31284535 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε αυξημένο ιικό φορτίο SARS-CoV-2.

Υπογραμμίζεται ότι η ανάλυση πραγματοποιείται για να παρακολουθείται η τάση του επιδημικού φαινομένου, παρά η απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ ιικών αντιγράφων ανά λίτρο λυμάτων και πιθανών φορέων ή ασθενών”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα:

 

Μ.Π.

Αυξημένο ιικό φορτίο κορωνοϊού ανιχνεύτηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας
To Top