ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένη η κίνηση στα Κρεοπωλεία της Αγοράς Καλαμάτας

ΝΤΟΠΙΑ ΑΡΝΙΑ-ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Για άλλη μια χρονιά οι καταναλωτές εν όψει Πάσχα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας για να αγοράσουν τα κρεατικά τους και τα φρέσκα λαχανικά για το πασχαλινό τραπέζι

Τα ντόπια αρνιά και κατσίκια, από χωριά του Ταϋγέτου, από τη Μάνη αλλά και από την υπόλοιπη Μεσσηνία, συγκεντρώνουν κυρίως το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, καθώς θα είναι και το κύριο έδεσμα του πασχαλινού τραπεζιού.

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ

Η κίνηση σήμερα στην Αγορά ήταν αυξημένη με τον κόσμο να κάνει μια έρευνα αγοράς, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που ψώνισαν τα απαιτούμενα για τη μαγειρίτσα. Στα κρεοπωλεία της Αγοράς μπορούσε κανείς να βρει σήμερα αρνάκια γάλακτος και κατσίκια, συκωταριές, χοιρινό για τον φούρνο, κοκορέτσι και κοντοσούβλι με τις τιμές να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Οι τιμές ξεκινούν από 7 ευρώ για το κατσίκι και διαφοροποιούνται ανάλογα με το τι θέλει να αγοράσει κανείς.

Όπως μας είπαν οι κρεοπώλες ο κόσμος συνηθίζει να αγοράζει τελευταία στιγμή, κάνοντας πρώτα μια διερευνητική. Η κίνηση στα κρεοπωλεία της Αγοράς ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

“Είναι ελληνικά τα κρέατά μας”

O κρεοπώλης Γρηγόρης Μουτεβελής που έχει το κατάστημά του στην οδό Ηρώων είπε στο MessiniaLive.gr: “Ο κόσμος έρχεται ρωτάει για αρνί και κατσίκια, αλλά και για διάφορα άλλα κρεατοσκευάσματα κοκορέτσι, κοντοσούβλι. Ο τιμές μας είναι προσιτές και κυρίως η προέλευση των κρεάτων μας που είναι ελληνικά, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

To Top