Τουρισμός

Αφίξεις Ιουλίου στην Καλαμάτα: 21.529 λιγότεροι επισκέπτες – 10,6 εκατ. ευρώ “λείπουν” ήδη από την αγορά!

Με μεγάλη πτώση – όπως αναμενόταν – έκλεισε ο απολογισμός των αφίξεων για τον μήνα Ιούλιο στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη.

Συγκεκριμένα, όλοι οι δείκτες έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση κι αυτό αφορά τις αφίξεις Εσωτερικού, οι οποίες έφεραν 866 επιβάτες λιγότερους σε σχέση με πέρσι, σημειώνοντας πτώση -53%!

Στις αφίξεις Εξωτερικού, που είναι και η κύρια και βασική πηγή τουριστών στην Μεσσηνία, η πτώση είναι κυριολεκτικά δραματικά και έφτασε το 70%!

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο ήρθαν στην Μεσσηνία μόλις 9.008 επιβάτες σε συγκριτικά με τους περίπου 30.οοο το 2019!

Μεγάλη πτώση σημείωσαν και οι έκτακτες πτήσεις Αεροταξί – Ιδιωτικές κατά 57%, φέροντας μόλις 84 επιβάτες από τους 192 που είχαν προσγειωθεί πέρσι τέτοιο καιρό…

Συνολικά μιλάμε πως δεν ήρθαν φέτος τον Ιούλιο στη Μεσσηνία 21.529 επιβάτες !

Πάνω από 10,5 εκατομμύρια η οικονομική ζημιά!

Επιχειρώντας να μετατρέψουμε την αριθμητική απώλεια των επισκεπτών σε χρήματα, με βάση τα επίσημα στοιχεία δαπάνης ανά επίσκεψη, της Τράπεζας της Ελλάδας προκύπτει το πρώτο ηχηρό καμπανάκι για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και τους παράγοντες και επιχειρηματίες του τουρισμού.  Η Πελοπόννησος βρίσκεται ψηλά στα μερίδια της πίτας ταξιδιωτικών εισπράξεων της χώρας το οποίο έχει αποτυπωθεί, μετά από έρευνα, πως οι ξένοι τουρίστες δαπανούν κατά μέσο όρο 491,9 ευρώ σε κάθε ταξίδι τους!

Τι σημαίνει αυτό; Πως ήδη από την Αγορά, μόνο τον μήνα Ιούλιο, “λείπουν” περισσότερα από 10,5 εκατομμύρια ευρώ…

Με τα κρούσματα κορονοιού να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα στη χώρα (πάνω από 100 τις τελευταίες ημέρες), με τον Αύγουστο να έχει ακόμα 3 “δυνατές” τουριστικά εβδομάδες, τα περιθώρια να περισώσουν ό,τι σώζεται είναι περιορισμένα.

Ο πίνακας των αφίξεων Ιουλίου: Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία και προβληματισμός, με τις μειώσεις να είναι μεγάλες!

 

Θ.Π.

Αφίξεις Ιουλίου στην Καλαμάτα: 21.529 λιγότεροι επισκέπτες – 10,6 εκατ. ευρώ “λείπουν” ήδη από την αγορά!
To Top