ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αερολιμενάρχης: “Δεν μεταφέρθηκαν τα μηχανήματα ελέγχου από το Αεροδρόμιο”

FAKE NEWS ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΑ Χ-RAY ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με έγγραφη απάντησή του ο Αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης, διαψεύδει την πληροφορία που διακινήθηκε χωρίς διασταύρωση από πολλά ΜΜΕ και πανελλαδικά, ότι “τα 4 μηχανήματα ελέγχου X-ray που υπήρχαν στην είσοδο του κλειστού γηπέδου μεταφέρθηκαν από το Αεροδρόμιο και πως αυτό έμεινε ακάλυπτο για κάποιες ώρες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive τα μηχανήματα αυτά είναι της Ελληνικής Αστυνομίας – άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν τον έλεγχο -, τα οποία μεταφέρονται σε όλες τις ανοικτές συγκεντρώσεις αυτού του τύπου.  Από το Αεροδρόμιο χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα κολωνάκια με τις κορδέλες για την εφαρμογή ελεγχόμενου χώρου και τίποτα άλλο.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ

“Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχου επιβατών από τον αερολιμένα Καλαμάτας. Όλα τα μηχανήματα, (Μαγνητικές Πύλες και X-Ray), είναι της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν μετακινήθηκαν από τον αερολιμένα «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος»

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει βγει και σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο αεροδρόμιο Καλαμάτας και τον Αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Μανδηλάρη νωρίς σήμερα το πρωί η οποία αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχων ασφαλείας ( X-RAY – Μαγνητικές πύλες κλπ ) του αερολιμένα στο χώρο ομιλίας του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα την 18-4-2019 διευκρινίσουμε ότι η πληροφορία αυτή δεν ισχύει.»

Όσον αφορά τα κολωνάκια χωροθέτησης (κορδέλες), σας ενημερώνουμε ότι παραχωρήθηκαν από το αεροδρόμιο Καλαμάτας δώδεκα (12) εξ αυτών καθώς ζητήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να επιτελέσει το έργο της”.

Αερολιμενάρχης: “Δεν μεταφέρθηκαν τα μηχανήματα ελέγχου από το Αεροδρόμιο”
To Top