ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Συνεχίζονται οι συλλήψεις αλλοδαπών που επιχειρούν παράνομα να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Δεν έχουν τέλος οι συλλήψεις αλλοδαπών που επιχειρούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης μέσω των απευθείας πτήσεων που διαθέτει το Αεροδρόμιο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σε καθημερινή βάση πλέον οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν αλλοδαπούς που με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια και ταυτότητες) επιχειρούν να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για μια καλύτερη τύχη. Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι όμως από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μεσσηνίας “φρενάρουν” τα σχέδιά τους.

Έτσι λοιπόν χθες βράδυ συνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Αυστρία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπήκοους Πακιστάν, ηλικίας 37 και 45 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για την Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα διαβατήριο Αρχών Ινδίας και δύο διαβατήρια Αρχών Πακιστάν.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό

Συγκεκριμένα, συνελήφθη, χθες (16.9.2017) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

ΣΥΛΛΗΨΗ 34ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 32χρονου, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Γαλλία, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.

Όπως επιπλέον προέκυψε, τον 32χρονο, συνόδευε προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό της από τη Χώρα, ο 34χρονος, που επίσης είχε σκοπό να ταξιδέψει με την ίδια πτήση για τη Γαλλία και συνελήφθη.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα Διαβατήριο Αρχών Ινδίας.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής κύκλωμα (όλοι τους αλλοδαποί) παράνομης διακίνησης μεταναστών που σε συνεργασία με ταξιδιωτικό γραφείο στην Κυψέλη- όπου δούλευε μέλος της σπείρας- είχαν καταφέρει να εκδώσουν 72 κάρτες επιβίβασης, τις οποίες προωθούσαν σε αλλοδαπούς, οι οποίοι επιχειρούσαν με τη σειρά τους να ταξιδέψουν μέσω περιφερειακών αεροδρομίων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσας. Απο κάθε παράνομη προώθηση εκτιμάται ότι αποκόμιζαν 4.500 έως 6.000 ευρώ.

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Συνεχίζονται οι συλλήψεις αλλοδαπών που επιχειρούν παράνομα να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Δημοφιλέστερα

To Top