Τουρισμός

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Συνάντηση Ξυγκώρου-Μανδηλάρη για τη βελτίωση των υποδομών του

Συνάντηση με τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας, Δημήτρη Μανδηλάρη πραγματοποίησαν ο πρόεδρος, Βαγγέλης Ξυγκώρος και το προεδρείο του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, μαζί με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Ο Δημήτρης Μανδηλάρης αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης που σημείωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια και ότι κατατάσσεται ανάμεσα στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της χώρας.

Ωστόσο, τέθηκαν επί τάπητος βασικά θέματα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Περαιτέρω, συζητήθηκε διεξοδικά η έναρξη λειτουργίας του αστυνομικού σταθμού στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και η στήριξη του σε αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή.

Από την πλευρά του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διαβεβαίωσε τον Αερολιμενάρχη Καλαμάτας ότι θα βοηθήσει προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου, που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της επιτυχημένης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας και της Πελοποννήσου γενικότερα, ενώ δεσμεύτηκε προς την Αστυνομική Δ/νση ότι θα βοηθήσει με διάθεση υποδομής που απαιτείται στο νέο αστυνομικό σταθμό.

ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Στο θέμα της λειτουργίας Αστυνομικού Σταθμού στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας είχε αναφέρθεί και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την ενημέρωση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για θέματα ασφάλειας και προστασίας των επιχειρήσεών τους.
Όπως είχε αναφέρει, σε 20 μέρες θα προστεθεί και ο αστυνομικός σταθμός του αεροδρομίου, που αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά λόγω της αυξημένης κίνησης, που καταγράφει το αεροδρόμιο τα τελευταία χρόνια, αλλά και των περιστατικών των αλλοδαπών που επιχειρούν να ταξιδέψουν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Συνάντηση Ξυγκώρου-Μανδηλάρη για τη βελτίωση των υποδομών του
To Top