ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ματαιώθηκε πτήση για Θεσσαλονίκη λόγω ομίχλης

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 35 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑEGEAN ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΔΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ταλαιπωρία την Πέμπτη το πρωί για 35 επιβάτες της Aegean, όταν, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η τακτική πτήση για Θεσσαλονίκη που ήταν προγραμματισμένη στις 11.30 το πρωί ακυρώθηκε.

Την ώρα εκείνη στην περιοχή του Αεροδρομίου Καλαμάτας επικρατούσε ομίχλη, με περιορισμένη ορατότητα στα 3klm, αντί για 6klm, για να γίνει η πτήση, και με υψηλή υγρασία 93%, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό στο Αεροδρόμιο.
Επιβαρυντικό των συνθηκών ήταν και η λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας πυρήνα στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που επέτεινε το πρόβλημα και έκανε αδύνατη την προσέγγιση του αεροσκάφους.
Η πτήση λόγω περιορισμένης ορατότητας ήταν αδύνατο να γίνει, και αυτό επιβεβαιώθηκε και από το ραδιοβοήθημα VOR, που διαθέτει το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Για λόγους ασφαλείας κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες προσγείωσης στον αεροδιάδρομο.

Η συγκεκριμένη πτήση ακυρώθηκε και δρομολογήθηκε έκτακτη πτήση την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, με μεγαλύτερο αεροπλάνο Airbus.
Ωστόσο, ούτε και αυτή η πτήση κατέστη εφικτό να γίνει, λόγω των ίδιων καιρικών συνθηκών, με τους επιβάτες τελικά να μεταφέρονται, με έξοδα της εταιρείας, με mini bus και ταξί στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Εκεί με άλλη πτήση της εταιρείας πέταξαν για τον προορισμό τους.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Αεροδρομίου Καλαμάτας, ακυρώσεις πτήσεων γίνονται 4 με 5 φορές τον χρόνο, λόγω κακών καιρικών συνθηκών κυρίως τις πρωινές ώρες.

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ματαιώθηκε πτήση για Θεσσαλονίκη λόγω ομίχλης
To Top