Τουρισμός

Aεροδρόμιο Καλαμάτας: Με ακυρώσεις πτήσεων εξωτερικού η έναρξη της σεζόν

Καθόλου ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας αναφορικά με τις πτήσεις εξωτερικού και την κίνηση των επισκεπτών. Όπως μας ενημέρωσε ο Αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, μπορεί η πτήση Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη να διατηρείται 4 φορές την εβδομάδα, όμως όσον αφορά στις πτήσεις εξωτερικού υπάρχουν ακυρώσεις στον μέχρι τώρα προγραμματισμό.

Έτσι η AEGEAN ακύρωσε προς το παρόν τις πτήσεις από Καλαμάτα με Ρωσία, Μιλάνο, Στοκχόλμη και Γαλλία, “παγώνοντας” προσωρινά τουλάχιστον  την κίνηση επισκεπτών από και προς τους προορισμούς αυτούς. Παραμένει σε ισχύ η πτήση Καλαμάτα-Μόναχο που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου, ενώ εξακολουθεί να είναι υπό διαμόρφωση το πρόγραμμα πτήσεων που αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Οι σίγουροι προορισμοί πάντως από Καλαμάτα είναι η Τσεχία,Αυστρία, Ελβετία και Γερμανία.

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ: ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

“Θα συνεννοηθούμε με την Περιφέρεια, ώστε αν απαιτηθούν δειγματοληψίες στους επισκέπτες, να μπορέσουμε να τις κάνουμε”, μας απάντησε ο Δημήτρης Μανδηλάρης, ερωτηθείς για το αν θα γίνουν έλεγχοι των επισκεπτών στο αεροδρόμιο. Μας εξήγησε ότι εφαρμόζονται ήδη τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΣΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Υποχρεωτικά όσοι εισέρχονται στους χώρους του Αεροδρομίου Καλαμάτας φορούν μάσκα, ενώ δεν επιτρέπεται οι είσοδος σε τρίτα πρόσωπα, δηλαδή συνοδούς, συγγενείς κλπ παρά μόνο στους επιβάτες των πτήσεων. Εξαίρεση αποτελούν συνοδοί ατόμων ΑμεΑ.

Τέλος, έγινε διαγωνισμός για να αναλάβει ανάδοχος τις απολυμάνσεις στους χώρους του Αεροδρομίου, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

NTOMINO AΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η πανδημία του κορονοϊού εμφανίζει ήδη τις δυσμενείς συνέπειές της και στην τουριστική κίνηση στη Μεσσηνία, με τις ακυρώσεις πτήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επισκεψιμότητα από το εξωτερικό στο Νομό μας, προκαλώντας ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων σε μια σειρά επιχειρήσεων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον τουρισμό. Δυστυχώς, τα ρεκόρ επισκεψιμότητας τουριστών για φέτος θα πρέπει να τα ξεχάσουμε, και να ευελπιστούμε η κίνηση να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να μετριαστούν οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για την περιοχή μας.

Ρεπορτάζ:Μαίρη Περδικέα- Θανάσης Πουλόπουλος

To Top