Τουρισμός

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 26 πτήσεις εξωτερικού-6 νέες συνδέσεις-Δείτε το πρόγραμμα πτήσεων

ΜΠΡΙΣΤΟΛ-ΒΡΥΞΕΛΕΣ-ΓΕΝΕΥΗ-ΒΕΡΕΒΑΝ-ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΘΗΝΑ

Ξεκινούν από αυτή την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου οι τακτικές πτήσεις εξωτερικού με πρώτη ευρωπαϊκή πόλη το Μόναχο, ενώ από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου ξεκινούν οι πτήσεις για Ντίσελντορφ και Στοκχόλμη.

Το πρόγραμμα πτήσεων εξωτερικού παρουσίασε ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Δημήτρης Μανδηλάρης, απαριθμώντας 26 τακτικές πτήσεις με ευρωπαϊκές πόλεις και 6 νέους προορισμούς.

Όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού χάθηκε όπως είπε η σύνδεση με Αθήνα, ενώ συνεχίζει κανονικά με Θεσσαλονίκη 3 φορές την εβδομάδα (Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο), όπου θα μπουν περισσότερα δρομολόγια.

Από 25 Μαρτίου ξεκινά το πρόγραμμα πτήσεων του καλοκαιριού, και οι προορισμοί για φέτος όπως τους απαρίθμησε είναι οι ακόλουθοι:

Λονδίνο-Μάντσαστερ-Μπρίστολ(νέος προορισμός)- Μπίρμινγκχαμ-Παρίσι-Λυών- Λιλ- Νάντ- Όσλο- Πράγα- Βρυξέλες (νέος προορισμός)-Άμστερνταμ-Βιέννη-Γενεύη (νέος προορισμός με Swiss Air)-Κατοβίσε-Μιλάνο-Μπρατισλάβα-Βερεβάν(νέος προορισμός)-Λάρνακα- Μόσχα-Ινσμπούργκ- Βουκουρέστι (νέος προορισμός)

 

ΑΥΞΗΣΗ 15-20% ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018-ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Μανδηλάρης, αυξημένα φέτος θα είναι τα συνεδριακά (συνεδριακός τουρισμός) από τον Μαϊο έως και τον Οκτώβριο, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι φέτος αναμένεται αύξηση πτήσεων εξωτερικού κατά 15-20% σε σχέση με πέρυσι.

Το Αεροδρόμιο Καλαμάτας φέτος θα λειτουργεί πολύ περισσότερες ώρες, δήλωσε ο αερολιμενάρχης, υπογραμμίζοντας ότι οι ώρες λειτουργίας του προσδιορίζονται από τις 5.30 το πρωί έως και τις 12.00 το βράδυ, χωρίς να αποκλείονται και επιπρόσθετες ώρες ανάλογα με τις πτήσεις.
Έχουν γίνει οι απαραίτητες συντηρήσεις στα μηχανήματα εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών του Αεροδρομίου, για να λειτουργούν άψογα με το “κύμα” των επισκεπτών που αναμένονται.

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για ακόμα μια φορά επανέλαβε την αναγκαιότητα να προσληφθεί προσωπικό στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι απαιτούνται επιπλέον 8 άτομα, προκειμένου να καλύπτουν και τις 3 βάρδιες, ενώ τόνισε πως το υπάρχον προσωπικό του αερολιμένα είναι 7 (!)άτομα, και 5 της αεροναυτιλίας, και μιλάμε για ένα Διεθνές Αεροδρόμιο αυξημένης κίνησης και απαιτήσεων!

Μάλιστα, ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έχει χαρακτηρίσει “ήρωα” τον Δημήτρη Μανδηλάρη, ο οποίος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια με ελάχιστο προσωπικό και τις υπάρχουσες υποδομές να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της τουριστικής κίνησης. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει για το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας με τους 26 προορισμούς εξωτερικού και είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσει, τόσο ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του και η επέκταση, όσο και να γίνουν νέες προσλήψεις. Το επόμενο διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση για το τι μέλλει γενέσθαι με το Αεροδρόμιο και ο τρόπος που θα γίνει η αξιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός του.

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Πτήσεων:
Εδώ από 18/2 έως 24/3/2018 (χειμερινό)


Εδώ το πρόγραμμα πτήσεων από 25/3 έως και 27/10/2018 (Θερινό):

180215 BASIC FLTS ΘΕΡΙΝΟ 2018 ENHM KOINOY

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΝΔΗΛΑΡΗ

“Τέλος διευκρινίζουμε ότι οι πτήσεις δόθηκαν με βάση τις άδειες που έχουν παραχωρηθεί από την Αρχή Συντονισμού πτήσεων προς τις εταιρίες που έκαναν αίτηση έγκρισης slot/χρονοθυρίδας. Σε τρείς από αυτές, όπως φαίνεται στην δεξιά στήλη παρατηρήσεων remarks, δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να μη εκτελεστούν τα δρομολόγια αυτά . Όπως έχουμε ενημερώσει ο προγραμματισμός αυτή την περίοδο είναι δεκτικός τροποποιήσεων γι αυτό θα επανέλθουμε στις αρχές Απριλίου με επικαιροποιημένο πίνακα”.

To Top