ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Αδειασμα” Βασιλόπουλου σε Αθανασόπουλο για το “σφράγισμα” των αποθηκών του Λιμανιού

Την πόρτα εξόδου φαίνεται να δείχνει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Κώστα Αθανασόπουλο μετά τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του τελευταίου ότι προχωρά σε”σφράγισμα” των αποθηκών του Λιμανιού Καλαμάτας, με αφορμή την άφιξη νέων μεταναστών στο Λιμάνι. “Οι αποθήκες σφραγίζονται και δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να τις παραβιάσει! Εκτός και αν του παραδώσω τα κλειδιά, και την υπεύθυνη δήλωση ότι θα είναι υπεύθυνος. Στα δικαστήρια δεν ξαναπάω κατηγορούμενος για ευθύνες τις οποίες δεν έχω”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αθανασόπουλος.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: “ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ”

Και συμπλήρωσε,”κατά συνέπεια το κεφάλαιο “Αποθήκες Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας” θεωρείται λήξαν, μετά το πρόσφατο αυτό γεγονός. Όποιος συναρμόδιος, ας ασχοληθεί και ας δώσει λύση”…”Όταν εκαίγετο η Κύπρος, όλοι αυτοί δεν μας συμπαραστάθησαν. Εμείς περάσαμε μεγαλύτερα δράματα στην Κύπρο. Αλλά λόγω αλληλεγγύης θρησκευτικής ή οτιδήποτε άλλο, μείναμε μόνοι μας. Κατά συνέπεια, ας αγωνιστούν και αυτοί μόνοι τους για να επιβιώσουν!”

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ”

Άμεση και ξεκάθαρη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος και χαρακτήρισε  “ατυχέστατες δηλώσεις”, τα όσα είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και μέλος της παράταξής του, Κώστας Αθανασόπουλος.

Απηχούν προσωπικές του απόψεις!” διαμηνύει ο Δήμαρχος Καλαμάτας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν θέση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι απαιτείται πρώτα συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή για οποιαδήποτε τέτοια απόφαση. Παράλληλα θέτει προ των ευθυνών του τον Κώστα Αθανασόπουλο, δείχνοντάς του ουσιαστικά την πόρτα εξόδου.

“Όποιος από τους συμβούλους δε συμφωνεί ή επιθυμεί να ακολουθήσει διαφορετική, προσωπική, πολιτική δεν μπορεί να βρίσκεται σε θέση ευθύνης”

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Οι ατυχέστατες δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Αθανασόπουλου απηχούν προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν θέση που υιοθετεί η Δημοτική Αρχή.
Είναι σαφές ότι οι όποιες αποφάσεις αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας αλλά και όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας λαμβάνονται σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο.
Προφανώς όποιος από τους συμβούλους δε συμφωνεί ή επιθυμεί να ακολουθήσει διαφορετική, προσωπική, πολιτική δεν μπορεί να βρίσκεται σε θέση ευθύνης”.

ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ, ΟΙ “ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ Ή ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ” ΚΑΙ… Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ’74

Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι συγκεκριμένες δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Η επίμαχη δήλωσή του ότι “θα σφραγίσει τις αποθήκες”, λόγω μεταναστών, αλλά και η αναφορά στα γεγονότα της Κύπρου το ’74 (!),  και πως αφού δεν μας συμπαραστάθηκαν τότε όλοι αυτοί, “να αγωνιστούν μόνοι τους να επιβιώσουν”, απηχούν απόψεις από άλλες εποχές, βρίθουν μισαλλοδοξίας και ρεβανσισμού,  και διαφοροποιούνται από την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του Δήμου Καλαμάτας.  Καταστρατηγούν το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η προαναγγελία ότι θα βάλει “λουκέτο” στις αποθήκες του Λιμανιού και κανείς δεν θα μπορεί να τις παραβιάσει, φάνηκε- μετά και το σημερινό “άδειασμα” Βασιλόπουλου- πως ήταν προσωπική του πρωτοβουλία και απόφαση. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όμως δεν είναι μονοπρόσωπο όργανο, έχει Δ.Σ. και οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται στο πόδι, και εν θερμώ, αλλά σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και ενημερώνεται και το Δημοτικό Συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι στο Λιμάνι χθες βράδυ βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, Σαράντος Μαρινάκης, οι δηλώσεις του οποίου κινήθηκαν σε διαφορετικό μήκος κύματος.

Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top